Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μονάδες εξωσωματικής Γονιμοποίησης χωρίς άδειες! Ανεξέλεγκτη κατάσταση καταγγέλλουν οι γιατροί

Σαν μανιτάρια φαίνεται ότι έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια οι Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής καθώς πολλοί είναι οι επιτήδειοι που θέλουν να κερδοσκοπούν σε βάρος ζευγαριών που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Οι ευθύνες της Πολιτείας και το πρώτο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ανεξέλεγκτη έχει αφήσει το αρμόδιο υπουργείο Υγείας την κατάσταση με τις Μονάδες που πραγματοποιούν τεχνητή γονιμοποίηση καθώς οι περισσότερες λειτουργούν χωρίς άδειες. Γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς δεν έχει δημιουργηθεί καν το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο. 
Η υπόθεση με το κύκλωμα γιατρών και άλλων εμπλεκόμενων που αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ, δείχνει αν μη τι άλλο ότι πολλοί επιτήδειοι είχαν βάλει στόχο γυναίκες που ήθελαν να τεκνοποιήσουν προκειμένου να κερδοσκοπήσουν.

Σύμφωνα μάλιστα με το Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) η λειτουργία των Μονάδων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι ανεξέλεγκτη πάνω από δέκα χρόνια.
Οι γιατροί του ΙΣΑ μιλούν για «εγκληματική αμέλεια της πολιτείας την τελευταία δεκαετία που επέτρεψε την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Μονάδες Ιατρικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ευθύνεται για τα απαράδεκτες καταστάσεις που αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ».

Ο ΙΣΑ μιλά για «έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας, που διαταράσσουν βάναυσα τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή». 
Και αυτό διότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του νόμου Προεδρικό Διάταγμα για τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών Μονάδων ενώ αρμόδιος φορέας που να χορηγεί άδεια λειτουργίας δεν υπάρχει, η δε Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (E.A.Ι.Y.A.) έχει πάψει να λειτουργεί.  ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου