Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου. Ανάδειξη απάτης

Με την καθοριστική συμβολή μέλους του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιάλειας διαπιστώθηκε, αναδείχθηκε, και καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Αιγίου και στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου υπόθεση απάτης, από άγνωστο άτομο προς γιατρούς, φαρμακοποιούς και ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα αγνώστων στοιχείων άνδρας ηλικίας 45-50 ετών, ύψους 1.80 περίπου με εγκαρδιότητα διαχυτικότητα και πειστική ικανότητα, παρουσιαζόταν σαν αστυνομικός και χρησιμοποιούσε βιβλιάριο ασφαλισμένου ΙΚΑ αορίστου χρόνου (τον εμφάνιζε ως θείο του) στο όνομα Σαββανός Στυλιανός με αρ. μητρώου 3659314 και ΑΜΚΑ 29073701277. Εμφανιζόταν βιαστικός σε ιατρεία Παθολογικών ειδικοτήτων, όπου με ευγενικό τρόπο ζητούσε να του εκδώσουν συνταγές με συγκεκριμένα ακριβά φαρμακευτικά σκευάσματα, τις οποίες στη συνέχεια έφερνε σε φαρμακεία να τις εξαργυρώσει, προφασιζόμενος ότι πήρε εκτάκτως τα φάρμακα σε εφημερία, προσκομίζοντας κουπόνια που με ιδιαίτερη ικανότητα υπεξαιρούσε από άλλα φαρμακεία.

Καλούμε τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους για την απάτη.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους να ανατρέχουν μέσω του ΑΜΚΑ των ασφαλισμένων στο ιστορικό του ασθενούς όταν έχουν αμφιβολίες για την χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος        Η Γραμματέας


Σ. Κοίλιας           Α. Υφαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου