Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ιατρικός Σύλλογος Έβρου.Έγγραφο προς τον Πρόεδρο & το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 29/04/2013
Προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Κοινοποίηση:
1) Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
2) Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

Αξιότιμε κε Πρόεδρε, κ.Πατούλη και μέλη του Δ.Σ
Ιατρικός-Σύλλογος-Έβρου
Σχετικά με το έγγραφό σας ΑΠ37194/26-4-2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Δεν απηύθυνε την επιστολή ΑΠ537/23-4-2013 προς τον Π.Ι.Σ, ζητώντας του να διεκδικήσει και να επιβάλλει τον κεντρικό συντονιστικό του ρόλο, <ένας συνάδελφος>, αλλά ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου.

2. Σε κανένα σημείο του εγγράφου μας, δεν ετέθη θέμα αμφισβήτησης του τεράστιου εθελοντικού έργου των συναδέλφων, που σε ΟΛΗ την Ελλάδα, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες τους που υποφέρουν.

3. Η περιγραφή των τεραστίων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες την εποχή του Μνημονίου, όπως η ανεργία, το κόψιμο των συντάξεων, το πρόβλημα των ανασφάλιστων αρρώστων, η πλήρης διάλυση του κοινωνικού κράτους, δεν θα έπρεπε να απευθύνεται σε συναδέλφους που ΖΟΥΝ και ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ καθημερινά σε ένα Ακριτικό Νομό. Ξέρουμε πολύ καλύτερα από εσάς τι σημαίνει άγονη γραμμή, δεν το ανακαλύψαμε τώρα!

Την παράγραφο περί του <μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας> που είναι <πρώτος στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στον Π.Ι.Σ>, ειλικρινά δεν την καταλάβαμε. Εμείς πάντως πληρώνουμε κανονικά και εγκαίρως!

1. Όσο για το σενάριο-θρίλερ,όπου γιατρός από το Ψυχικό π.χ. βρίσκεται στις λάσπες του Δέλτα του Έβρου, αντιμέτωπος με επείγον περιστατικό, δηλώνουμε ότι αδυνατούμε να το παρακολουθήσουμε.

2. Τώρα όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης. Ο Ι.Σ Αθηνών, δια του Προέδρου του, εμφανίζεται μαζί με την οργάνωση ΑΠΟΣΤΟΛΗ να διανέμει φαρμακευτικό υλικό σε χωριά της περιοχής Διδυμοτείχου. Το μαθαίνουμε από τα Μ.Μ.Ε. Ποιός καθόρισε τις ανάγκες, σε ποιους δόθηκαν και με ποια κριτήρια; Ακολουθεί η πανηγυρική υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Προέδρου σας και τεσσάρων Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και του Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος – Σουφλίου, για την ανάπτυξη κοινωνικών ιατρείων στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα. Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις εικόνες, διότι εμείς, δηλ. ο Ι.Σ Έβρου, ήδη εκείνη την περίοδο, σε συνεργασία με τον Δήμο Διδυμοτείχου και με ενημέρωση του Μητροπολίτη, αναπτύσσουμε το 2ο Κοινωνικό Ιατρείο στον Νομό μας και μάλιστα στο Διδυμότειχο! Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ότι το 1ο Κοινωνικό Ιατρείο του Ι.Σ. Έβρου λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη από τον Απρίλιο του 2012.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι: εξ ονόματος ποίων υπέγραφε ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Αθηνών συμφωνία με τον Μητροπολίτη Διδ/χου-Ορ/δος και Σουφλίου, με ποιους ιατρούς θα υλοποιούσε την συμφωνία και πότε θα ενημέρωνε τον Ι.Σ Έβρου, στον χώρο ευθύνης του οποίου ανήκουν το Διδυμότειχο και η Ορεστιάδα (βλ. χάρτη Ελλάδας);

Ακούστε αγαπητοί συνάδελφοι, για να κλείσουμε και να μην ταλαιπωρούμε ούτε τον Π.Ι.Σ, ούτε τους υπόλοιπους Ιατρικούς Συλλόγους.

- Πέρα από τους οποιουσδήποτε Νόμους, στοιχειώδεις αρχές ευγένειας και δεοντολογίας επιβάλλουν όταν επισκέπτεσαι ένα ξένο σπίτι, ακόμη και φίλου, να χτυπάς πρώτα την εξώπορτα.

- Ούτε στιγμή πέρασε από το μυαλό μας, να αποπειραθούμε να υποβαθμίσουμε το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρουν τα μέλη του Ι.Σ. Αθηνών, με την καθοδήγηση του Δ.Σ του.

- Και βέβαια ο Ι.Σ. Έβρου είναι ανοικτός και διαθέσιμος σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, με οποιαδήποτε εθελοντική ομάδα δραστηριοποιείται στον κοινωνικό χώρο, εφ” όσον αποβλέπει στην στήριξη και ανακούφιση συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

- Χαιρόμαστε, διότι στην τελευταία παράγραφο της επιστολής σας συνυπογράφετε και την δική μας παρότρυνση προς τον Π.Ι.Σ, να αναλάβει τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο του στις όποιες δράσεις αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση της ραγδαία επιδεινούμενης Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Τέλος, επειδή νομίζουμε ότι η επίθεση ενάντια στο κοινωνικό

κράτος και στην Δημόσια Υγεία βρίσκεται σε εξέλιξη, επειδή στους αγώνες του Ιατρικού Κινήματος δεν περισσεύει κανένας (μικρός ή μεγάλος), επειδή η σφυρηλάτηση της ενότητας υπό την αιγίδα του κεντρικού μας οργάνου, του Π.Ι.Σ, είναι θέμα που αφορά όλους μας, Δηλώνουμε ότι εμείς, ο Ι.Σ Έβρου, τελειώνουμε με αυτήν την <αντιπαράθεση> και δεν θα επανέλθουμε, ευχόμενοι μέρες που είναι, στους συναδέλφους του Ι.Σ. Αθηνών, αλλά και όλων των άλλων Συλλόγων.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Με τιμή

Για το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου