Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«Μαζικές παρενέργειες από τα ανώνυμα γενόσημα»

Νέα κραυγή αγωνίας από τον επιστημονικό φορέα, ο οποίος επισημαίνει τον κίνδυνο-θάνατο που κρύβει η δραστική ουσία, την οποία έχουν επιβάλει και στους Ελληνες ασθενείς

«Μαζικές» παρενέργειες από τα ανώνυμα γενόσημα καταγγέλλει το Γερμανικό Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών!

Ο επιστημονικός φορέας στρέφεται ευθέως κατά της πολιτικής Μέρκελ, που ταΐζει τους Γερμανούς ασθενείς (και τους Ελληνες, με την ευλογία της τρικομματικής κυβέρνησης), με αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα που παρασκευάζονται σε Μπαγκλαντές, Ινδία, Κίνα, Ισραήλ και Πακιστάν, με μόνο στόχο να θησαυρίσουν οι γερμανοϊσραηλινές πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω τους.

Το Ιδρυμα αποφάσισε να αναλάβει δράση και να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που κρύβουν τα ανώνυμα γενόσημα, αφού η Μέρκελ συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική της -παρά τις προειδοποιήσεις και τις έρευνες που δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα οδηγούν στη μείωση του προσδόκιμου ζωής ολόκληρου του λαού- και, μάλιστα, την επεκτείνει και σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος υποχρέωσε και τους Ελληνες να παίρνουν τα συγκεκριμένα πάμφθηνα, αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα που έχουν τόσες φορές κατηγορηθεί για τεράστιες παρενέργειες (μέχρι και για πρόκληση τάσεων αυτοκτονίας!), επιβάλλοντας στην τρικομματική κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία.

Δεν ισχύει ότι η μόνη διαφορά αυτών των σκευασμάτων είναι στο χρώμα, το σχήμα ή το μέγεθος του χαπιού, όπως διατυμπανίζει η γερμανική κυβέρνηση, τονίζει ο Όιγκεν Μπρις, πρόεδρος του Ιδρύματος. «Μπορεί η δραστική ουσία να είναι η ίδια, όμως υπάρχουν διαφορές στις συμπληρωματικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να έχουν σημαντικότατες συνέπειες πάνω στο σκεύασμα», προσθέτει. Με δεδομένο ότι αυτά τα ανώνυμα γενόσημα παράγονται σε ασιατικές χώρες, όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές ή το Πακιστάν, υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, οι συνέπειες αυτές μπορεί να αποδειχτούν δραματικές, ακόμα και θανατηφόρες, όπως έχει αποδειχτεί σε αρκετές περιπτώσεις. Ο κ. Μπρις υπογραμμίζει ότι τα ανώνυμα γενόσημα κυκλοφορούν στην αγορά και επιβάλλονται στους ασθενείς, χωρίς να έχουν γίνει μελέτες για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά τους. Ιδιαίτερα επικίνδυνα μπορεί να αποδειχτούν στις περιπτώσεις διαβήτη, ψυχικών παθήσεων και υπέρτασης.

Στη Γερμανία ζουν 27 εκατομμύρια χρόνια πάσχοντες, περίπου 2,5 εκατομμύρια ασθενείς ειδικής φροντίδας, πολλοί από τους οποίους παίρνουν ακόμα και 13 διαφορετικά φάρμακα την ημέρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, η υγεία των οποίων είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη, είναι έρμαια των αμφιβόλου ποιότητας γενοσήμων, τονίζει το Ίδρυμα. «Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ελπίζουν ότι δεν θα έχουν παρενέργειες από το εκάστοτε γενόσημο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπρις, καθώς το σύστημα υγείας, από τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και πέρα, έχει γίνει απρόσιτο και ομιχλώδες για τους ασθενείς.

Όσο για το έτερο επιχείρημα της Μέρκελ και του Ρέσλερ, εμπνευστή της μεταρρύθμισης στο γερμανικό σύστημα υγείας, ότι με τα φθηνά, ανώνυμα γενόσημα εξοικονομούν τα ταμεία μεγάλα χρηματικά ποσά, ο κ. Μπρις σημειώνει: «Δεν υπάρχει καμία στατιστική και υπολογισμός πόσο είναι το παράπλευρο κόστος από τις νοσηλείες σε νοσοκομεία ή άλλα ιατρεία, που οφείλονται στις παρενέργειες των γενοσήμων».

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολίτες στρέφονται για βοήθεια, πληροφόρηση και παροχή συμβουλών στο εν λόγω Ίδρυμα. Καθώς η αντίδραση συνεχώς αυξάνεται μέσα στην ίδια της τη χώρα, η κ. Μέρκελ προσπαθεί να βρει και άλλες αγορές. Με όχημα την τρόικα, θέλει να εξασφαλίσει ότι οι γερμανο-ισραηλινές πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων θα θησαυρίζουν εις βάρος των ζωών των Ελλήνων πολιτών, αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας (αφού το ελληνικό φάρμακο πετιέται έξω από τα φαρμακεία και 20.000 οικογένειες μένουν στο δρόμο), αλλά και της οικονομίας (αφού η φαρμακευτική δαπάνη θα εκτοξευθεί μόλις μονοπωλήσουν την αγορά οι πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων).

Παρά το γεγονός ότι καθημερινά νέα στοιχεία για τα γενόσημα-δολοφόνους έρχονται στο φως, η Άνγκελα Μέρκελ ανανέωσε τις συμβάσεις με τις βιομηχανίες γενοσήμων, προκαλώντας τη νέα η κραυγή αγωνίας από το Γερμανικό Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών, που αφορά στις ευαίσθητες κατηγορίες των χρονίως πασχόντων και των ατόμων που έχουν ανάγκη εντατικής φροντίδας ή πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Η γερμανική κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ επιμένει στη «δολοφονική» πολιτική για την υγεία των Γερμανών πολιτών, καθώς τον Ιανουάριο του 2013 ανανέωσε τις συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τις βιομηχανίες ανώνυμων γενοσήμων.
Παρά το πλήθος δημοσιευμάτων στο γερμανικό Τύπο, τις προειδοποιήσεις γιατρών και άλλων επιστημόνων και τα καταγεγραμμένα πλέον περιστατικά παρενεργειών, τα ανώνυμα και αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα συνεχίζουν να επιβάλλονται στους ασθενείς, προς όφελος ορισμένων γερμανο-ισραηλινών πολυεθνικών.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/302141/mazikes-parenergeies-apo-ta-anonyma-genosima#ixzz2RZs9qB60

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου