Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Νέες διαβεβαιώσεις Λυκουρέντζου για τις εφημερίες των ιατρών

Νέες διαβεβαιώσεις Λυκουρέντζου για τις εφημερίες των ιατρών
Δήλωσε ότι θα πληρωθούν αναδρομικά στις 29 και 30 Απριλίου
Νέες διαβεβαιώσεις ότι η εκκρεμότητα της (μη) καταβολής των δεδουλευμένων των ιατρών από εφημερίες θα επιλυθεί άμεσα, έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζος. Μάλιστα τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου 2013 τα νοσοκομεία δεν θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καθυστέρηση καταβολής των εφημεριών. 

Όπως είπε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 29 και 30 Απριλίου, θα πληρωθούν εφημερίες με αναδρομική ισχύ, ενώ επισήμανε ότι η κατάσταση έχει ήδη αρχίσει να ομαλοποιείται. Σημειώνεται ότι εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι ιατροί των δημοσίων νοσοκομείων για δεδουλευμένες εφημερίες την ίδια στιγμή που έχουν υποστεί ραγδαίες μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα. 

Προβληματισμό πάντως προκάλεσε μεταξύ των βουλευτών η επισήμανση του υπουργού Υγείας ότι δεν μπορεί να γίνονται εφημερίες καθʼ υπέρβαση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και ότι πρέπει να σταματήσει η αντίληψη που θέλει την εφημερία να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για δεύτερο μισθό. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι εφημερίες εκ του νόμου είναι υποχρεωτικές, τακτικές ανά μήνα και δεν είναι επίδομα ή συμπλήρωμα του μισθού των ιατρών, ενώ έχουν υποστεί και περικοπές, όπως και ο συνολικός μισθός και τα επιδόματα που λαμβάνουν. 

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 25 Απριλίου, αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία που προβλέπει την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2012. Η συνολική δαπάνη που προβλέπεται είναι 109.000.000 ευρώ. ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου