Κυριακή 28 Απριλίου 2013

42.000 άνθρωποι χωρίς ΙΚΑ- Κλείνει το υποκατάστημα του Άργους

Χωρίς ΙΚΑ κινδυνεύουν να μείνουν 42.000 άνθρωποι, αφού εντελώς αιφνίδια κλείνει το ΙΚΑ του Άργους. Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του Ι.Κ.Α. Άργους έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του Άργους και η ενσωμάτωσή του στο αντίστοιχο του Ναυπλίου.

Τα τελευταία 24ωρα γίνεται ένας αγώνας δρόμου των τοπικών παραγόντων να προλάβουν τις εξελίξεις. Χαρακτηριστικές είναι οι ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτη και της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο Γιάννης Μανιάτης προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Ι. Βρούτση, χαρακτηρίζει αδιανόητη την απόφαση για την κατάργηση του Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Άργους, σημειώνοντας: «σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του Ι.Κ.Α. Άργους έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του Άργους και η ενσωμάτωσή του στο αντίστοιχο του Ναυπλίου. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, προβλέπεται η μείωση κατά 30% των δομών όλων των Μονάδων του Δημοσίου, γεγονός που για το Ι.Κ.Α. επιτυγχάνεται με την αναστολή λειτουργίας του τοπικού Υποκαταστήματος Κρανιδίου και την ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντίθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, σε όμορους Νομούς ή σε περιοχές με παρόμοιες της Αργολίδας πληθυσμιακές και γεωγραφικές συνθήκες, η κατανομή των Υποκαταστημάτων παραμένει ως έχει, ή με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.

Θεωρώ περιττό να τονίσω ότι ο μεγαλύτερος Δήμος της Αργολίδας με 42.000 κατοίκους, θα παραμείνει χωρίς αντίστοιχη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα υποχρεώνονται σε περιττές μετακινήσεις με προφανείς σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την αδιανόητη απόφαση για κλείσιμο του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Άργους στο βαθμό που σε παρόμοιες γεωγραφικές και πληθυσμιακές συνθήκες άλλων νομών της χώρας δεν έχουν παρθεί ανάλογες αποφάσεις;»

Αντίστοιχα ο βουλευτής κος Ανδριανός σημειώνει: «Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η κατάργηση δύο εκ των τριών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ που λειτουργούν σήμερα στην Αργολίδα. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντικότατη γραφειοκρατική και οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και απώλεια πολύτιμων εργατοωρών.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων που καθιστούν απολύτως επιτακτική την συνέχιση της λειτουργίας και των τριών αυτών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Αργολίδα:

Το Άργος, πολυπληθής καλλικρατικός δήμος, είναι παραδοσιακή έδρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ευρύτερη περιοχή.

Το Ναύπλιο, πολυπληθής καλλικρατικός δήμος, είναι έδρα τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

Το Κρανίδι, δήμος αποκομμένος λόγω απόστασης (άνω των 100 χιλιομέτρων) και κακού οδικού δικτύου από την πρωτεύουσα του νομού, έχει έντονη τουριστική και εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με ποιες άμεσες συγκεκριμένες ενέργειες θα διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας και των τριών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Αργολίδα (Ναύπλιο, Άργος, Κρανίδι)».

http://www.moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου