Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σαλμάς:"Μείωση της νοσοκομειακής και ασφαλιστικής δαπάνης στα 3 από 7 δις"

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 δήλωσε πως το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σαν στόχο τη μείωση της νοσοκομειακής και ασφαλιστικής δαπάνης στα 3 από 7 δις . Επιπλέον ανέφερε πως για πρώτη φορά τώρα έγιναν τόσο μεγάλες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ.

«Τα μέτρα που παίρνουμε στον τομέα της υγείας ξεπερνούν σε τεχνική αρτιότητα και την τρόικα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος επίσης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο κύριος Σαλμάς είπε πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. «Εφαρμόζεται το μέτρο στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά ως μέτρο δεν έχει επιδώσει τα αποτελέσματα που περιμέναμε» .

Για τα φάρμακα, ο υπουργός δήλωσε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί 3000 φάρμακα, από τα οποία 2500 είναι γενόσημα και 500 πρωτότυπα. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν τιμολογηθεί 550 φάρμακα, και σύντομα θα διατεθούν στους πολίτες νέα καινοτόμα φάρμακα δήλωσε, και τόνισε «για να προχωρήσουν όμως αυτές οι διαδικασίες δεν χρειάζονται οι “εκβιασμοί” από τον τύπο».

Κλείνοντας ο κ. Σαλμάς προανήγγειλε πως τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί από το υπουργείο, το νέο πρόγραμμα παρακολούθησης της πορείας του φαρμάκου, από την παραγωγική εταιρεία μέχρι να φτάσει στα χέρια του ασθενή. «Πλέον έχω πλήρη εικόνα για το τι γίνεται στον χώρο του φαρμάκου. Βλέπω τα πάντα. Μέχρι και τι συνταγογραφεί ο κάθε γιατρός» υπογράμμισε.

Χρυσάνθη Τασσοπούλου
ΗΕΑLTHVIEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου