Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Για τον ΕΟΠΥΥ και την συνταγογράφηση θα πιέσει η τρόικα την Πέμπτη

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, οι επικεφαλείς της τρόικας, οι οποίοι θα επισκεφθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 2 μ.μ., το υπουργείο Υγείας, αναμένεται να θέσουν μετ' επιτάσεως στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέματα σχετικά με την κατάσταση στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να ζητήσουν με έμφαση τον ουσιαστικό και όχι απλώς τυπικό έλεγχο της συνταγογράφησης για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και την απομείωση κατά 10% του αριθμού των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιχειρεί να εξηγήσει στους επικεφαλής της τρόικας ότι, με τον σημερινό αριθμό συμβεβλημένων γιατρών, πολλές ιατρικές ειδικότητες λείπουν από δεκάδες περιοχές της χώρας, οι ιδιαιτερότητες της οποίας επιβάλλουν αυξημένο αριθμό συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας του νησιωτικού και του ορεινού χαρακτήρα της Ελλάδας.

Επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα υποχρεωθεί να δώσει άλλη μία μάχη, αυτή τη φορά για το ακριβές ύψος της μείωσης των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών για το 2012. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί μειώθηκαν κατά 10% μέσα στο 2012, δηλαδή στο προβλεπόμενο από το μνημόνιο 3 ύψος, αλλά οι επικεφαλής της τρόικας επιμένουν να αμφισβητούν τα συγκεκριμένα στοιχεία και απαιτούν... περαιτέρω και αναδρομική για το 2012 μείωση τώρα!

Τέλος, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να ζητήσουν την ριζική τροποποίηση της μεθόδου με την οποία προκύπτει η τιμή αναφοράς για τα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς τονίζουν ότι ο σημερινός τρόπος υπολογισμού της είναι περίπλοκος, ακατανόητος και οδηγεί σε πολλά και σοβαρά λάθη.

Βασίλης Βενιζέλος
YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου