Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΜΕΝΙΔΙ Εκοψαν το ρεύμα στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Άμεση παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου στο υποκατάστημα της ΔΕΗ που λίγο αργότερα έδωσε εντολή για την επανασύνδεση του ρεύματος

Χωρίς ρεύμα, για περίπου 4 ώρες (λίγο πριν τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι) έμειναν χτες τα ιατρεία και οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στο Μενίδι (πρώην ΙΚΑ Μενιδίου), καθώς η ΔΕΗ προχώρησε απροειδοποίητα στη διακοπή της παροχής ρεύματος, λόγω του ότι ήταν απλήρωτος ο λογαριασμός.

Η αιφνιδιαστική διακοπή του ρεύματος προκάλεσε τεράστια προβλήματα και αναστάτωση στους ασθενείς και το προσωπικό, καθώς εκείνη τη στιγμή η Τοπική Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ Μενιδίου βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία. Δεκάδες ασθενείς εξετάζονταν από το ιατρικό προσωπικό, ενώ κάποιοι εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Η αδιανόητη αυτή ενέργεια από την πλευρά της ΔΕΗ και των συνεργείων που έχουν επιφορτιστεί να κατεβάζουν τους διακόπτες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχές λαϊκές οικογένειες και κτίρια όπου εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα προσπαθούν στοιχειωδώς να εξυπηρετηθούν, προκάλεσε την άμεση αντίδραση ασθενών, γιατρών και κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου έσπευσε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ και προχώρησε σε δυναμική παρέμβαση, όπου κατήγγειλε την απαράδεκτη ενέργεια της ΔΕΗ και απαίτησε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.

Η διευθύντρια, από την πλευρά της, αφού επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα της επιχείρησης, δικαιολογήθηκε πως η ΔΕΗ δε γνώριζε πως στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται η Τοπική Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ Μενιδίου, καθώς εξακολουθεί και αναγράφεται πάνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ το όνομα μιας εταιρείας που νοικιάζει το κτίριο στον ΕΟΠΥΥ. Βέβαια, η διευθύντρια δεν είχε καμία απάντηση, στην ερώτηση, γιατί το συνεργείο έκοψε το ρεύμα, όταν έφτασε στη συγκεκριμένη οδό και διαπίστωσε πως είναι Τοπική Μονάδα Υγείας και όχι η εταιρεία που αναγραφόταν στο λογαριασμό.

Οπως κατήγγειλε ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, γιατρός στο εν λόγω υποκατάστημα και δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην περιοχή, την ώρα εκείνη εξετάζονταν δεκάδες ασθενείς. Οπως σημείωσε, εκ μέρους των γιατρών έγινε προσπάθεια για να μη διακοπεί το ρεύμα, όμως το συνεργείο της ΔΕΗ, ακολουθώντας εντολές όπως ισχυρίστηκε, προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου