Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για τον πρωτοπόρο των Μεταμοσχεύσεων Πέτρο Κόκκαλη


Εκδήλωση ιστορικής ανάδειξης και τιμής στο πρόσωπο του πρωτοπόρου των μεταμοσχεύσεων Πέτρου Κόκκαλη, διοργανώνει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και ο Σύλλογος Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων της Μεταμόσχευσης "Συνεχίζω" στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Ο Πέτρος Κόκκαλης (1896 – 1962), διδάκτωρ της Ιατρικής, διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, ενώ ανακηρύχθηκε καθηγητής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και μέλος της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών. 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Κ. Τέντα – Λατίφη, συγγραφέας της βιογραφίας του Π. Κόκκαλη, η Ό. Ντεμίχοβα, καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Μόσχας, κόρη του χειρουργού Β. Ντεμίχοφ και συνεργάτης του Π. Κόκκαλη, ο Λ. Τσουρέλης, χειρουργός Θώρακος – Καρδιάς στο Essen της Γερμανίας και ο Π. Αλιβιζάτος, καρδιοχειρουργός μεταμοσχεύσεων, ιδρυτής των προγραμμάτων μεταμοσχεύσεων του Baylor University Medical Centre και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Α. Χατζής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων των Μεταμοσχεύσεων "Συνεχίζω", Π. Κακολύρης. Την παρουσίαση θα κάνει η Πέμη Ζούνη.

Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου