Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Δεσμεύσεις υπουργού Υγείας για το Νοσοκομείο Ζακύνθου και για το ζήτημα των εφημεριών

Κατά την σημερινή συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή και εκπροσώπων του χώρου της υγείας στην Ζάκυνθο με τον κ. Υπουργό Υγείας σχετικά με τον κίνδυνο κλεισίματος του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, παρουσιάσθηκε σημαντική πρόοδος στο ζήτημα.

ΝΟΣΟΚ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ο βουλευτής ανέφερε σχετικά με την συνάντηση τα ακόλουθα :

Ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών, με βάση την οποία, κατά πρώτον, θα δοθεί η δυνατότητα δαπάνης ποσού 45.000 ευρώ για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του Νοσοκομείου, εντός της εβδομάδας, σε καύσιμα, τρόφιμα και αναλώσιμο υλικό. Ότι, στο πλαίσιο της ίδιας ΚΥΑ, θα αυξηθεί το κονδύλιο του Προϋπολογισμού Προμηθειών από 1.290.000 ευρώ σε 2.300.000 ευρώ εντός, πάντως, του πλαισίου του συνολικού Προϋπολογισμού. Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα αποπληρωθούν πλήρως οι οφειλές του Νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του μέχρι την 31-12-2011 υπό τον όρο της ενταλματοποίησής τους από τον Διοικητή του Νοσοκομείου και θα καταγραφούν και οι οφειλές του 2012. Έτσι, θα εδραιωθεί η δυνατότητα συνέχισης της συμβατικής σχέσης του Νοσοκομείου με τους προμηθευτές του.

Ακόμη, δεσμεύθηκε ότι θα αυξηθεί το ύψος του συνολικού Προϋπολογισμού για το 2013, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσό. Ανέφερε, ακόμη, ο κ. Υπουργός ότι με επικείμενη νομοθετική ρύθμιση θα ρυθμιστεί το θέμα της πληρωμής των εφημεριών-οι οποίες μένουν απλήρωτες από τον 11.2012- και θα επιταχυνθεί η απόδοση των εφημεριών μέχρι και τον Μάρτιο 2013 και μάλιστα ότι θα επιδιωχθεί η ένταξη της αποπληρωμής στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών χωρίς να απαιτείται η προέγκριση τους από τον αρμόδιο επίτροπο. Επίσης, ότι θα προωθηθεί σε συνεννόηση και με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό με βάση τις προτεραιότητες που θέτει το Νοσοκομείο. Τέλος, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν οκτώ (8) θέσεις ειδικευμένων νοσηλευτών ώστε να λειτουργήσει στο ΓΝΖ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι παραπάνω θετικές δεσμεύσεις του κ. Υπουργού, οι οποίες μένει να υλοποιηθούν, είναι άμεσο αποτέλεσμα της πρόσφατης πλατειάς λαϊκής κινητοποίησης για το Νοσοκομείο στην Ζάκυνθο, του συντονισμού των σωματείων και της δραστήριας πολιτικής παρέμβασης του βουλευτή Ζακύνθου. ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου