Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Καταγγελία (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η απλήρωτη εργασία (''δουλεία''), έχει καταργηθεί εδώ και αιώνες, αλλά όπως φαίνεται ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κ. Γρηγορόπουλος, παραμένει ένας από τους λίγους υποστηρικτές της. Οι ειδικευόμενοι γιατροί για άλλη μια φορά βρέθηκαν στο στόχαστρο του πιο επιτυχημένου Διοικητή στην αυθαιρεσία και στην αδιαλλαξία, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τους πρώτους που πλήττονται από την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου. Έτσι την Παρασκευή 22 Μαρτίου, τρεις ειδικευόμενοι της Ά Παθολογικής παρέλαβαν χαρτί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου με βάση το οποίο επί της ουσίας εντέλλονται να παραμείνουν στο νησί κατά τη διάρκεια του τριημέρου που ακολουθεί!!! Η παραπάνω παράλογη εντολή δινόταν με το δικαιολογητικό ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου υπήρχε περίπτωση να προκύψει ενδεχόμενο διακομιδής την οποία οι εν λόγω ειδικευόμενοι θα ήταν υποχρεωμένοι να συνοδέψουν, εκτός ωραρίου εργασίας ή εφημερίας , υπό άγνωστο καθεστώς πληρωμής ασφάλειας και νομικής κατοχύρωσης...

Οι αναμενόμενες αντιδράσεις από τη μεριά των ειδικευομένων ιατρών όχι μόνο βρήκαν απέναντι τους ένα διοικητή που τους ειρωνευόταν αλλά και και τους δύο διευθυντές της ιατρικής υπηρεσίας και επιστημονικού συμβουλίου οι οποίοι συμπλήρωσαν το παζλ της αυθαιρεσίας (με φράσεις όπως 'εδώ έτσι είναι και άμα δε σας αρέσει να φύγετε').

Τα παραπάνω όχι μόνο αποδεικνύουν ότι το νοσοκομείο λειτουργεί υπό τη διοίκηση ανθρώπων με αυταρχικές και επικίνδυνες αντιλήψεις αλλά για άλλη μια φορά καταδεικνύουν ότι το ΓΝΝ Κέρκυρας αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες των Κερκυραίων ασθενών (καθώς αδυνατεί να καλύψει με το εφημερεύον δυναμικό στοιχειώδεις λειτουργίες του όπως η διακομιδή επείγοντος περιστατικού σε περίοδο αργίας!!!). Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο οδηγούν στην ύπαρξη πολλαπλών κενών τα οποία ο Διοικητής επιλέγει να τα καλύπτει, όχι με αγωνιστική διεκδίκηση απέναντι στο κράτος, αλλά με συνεχή ''εντέλλεσθαι'' προς τους ειδικευόμενους και ειδικούς γιατρούς (αρκεί να αναφέρουμε μετακίνηση Γενικών Γιατρών στα ΤΕΠ και εφημέρευση ιατρών εκτός του πλαφόν των επτά εφημεριών). Είναι προφανές ότι στον κ. Γρηγορόπουλο δεν αρκεί το γεγονός ότι οι γιατροί δουλεύουν εδώ και πέντε μήνες απλήρωτοι αλλά επιθυμεί την επιπλέον εργασία τους (εξίσου απλήρωτη) προκειμένου να μην αποκαλύπτονται τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί και με δική του ευθύνη.

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το παραπάνω γεγονός όπως και οποιοδήποτε παρόμοιο δεν πρόκειται να παραμείνει αναπάντητο από τη μεριά των ειδικευομένων. Καλούμε σε δίωρη αποχή από την πρωινή εργασία την Τρίτη 26 Μαρτίου, και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο του Διοικητή. Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση των ειδικευόμενων, συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το μόνο χαρτί που θα δεχτούμε με χαρά από τον Διοικητή θα είναι αυτό της παραίτησης του.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

http://medispin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου