Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σχετικό ερώτημα με την υποχρέωση τήρησης πρόσθετου Βιβλίου Ασθενών

Προς
Υπουργείο Οικονομικών
Διεύθυνση Βιβλίων και Στοιχείων
Κοιν: Διεύθυνση Εισοδήματος Νομικών Προσώπων
Αθήνα, 28.03.2013
Αριθμ.Πρωτ.36275

ΘΕΜΑ: Σχετικό ερώτημα με την υποχρέωση τήρησης πρόσθετου
Βιβλίου Ασθενών

Αξιότιμοι Κύριοι,

Δια της παρούσης επιστολής μας, προσδοκούμε στην συνδρομή σας προς παροχή ουσιαστικών διευκρινήσεων, σχετικά με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 23 του Κ.Φ.Α.Σ.
Ειδικότερα, στην διάταξη του άρθρου 1 παρ.2 του Π.Δ. 84/2001 «Όροι, προϋποθέσεις, διαδικασία και προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.)» ορίζονται τα ακόλουθα: «2. Ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), είναι οι ακόλουθοι: α. Ιδιωτικά ιατρεία και οδοντιατρεία, β. Ιδιωτικά πολυϊατρεία και πολυοδοντιατρεία, γ. Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, δ. Ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.».
Παρακαλούμε όπως μας διευκρινίσετε αφενός ποιοι από τους ανωτέρω φορείς υπάγονται στην υποχρέωση τήρησης πρόσθετου Βιβλίου Ασθενών, δυνάμει των οριζόμενων στην παράγραφο 23 του Κ.Φ.Α.Σ. και επιπροσθέτως αφετέρου τι ισχύει στις περιπτώσεις των πολυϊατρείων, τα οποία διαθέτουν και τμήμα διαγνωστικού εργαστηρίου (π.χ. μικροβιολογικό).
Όπως γίνεται σαφές το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και ενόψει της μεγάλης σύγχυσης που επικρατεί ζητούμε την επίσημη αποσαφήνιση καθώς και την απαραίτητη εκ τοις πράγμασι παράταση της μεταβατικής περιόδου προσαρμογής, η οποία σύμφωνα με τα ισχύοντα λήγει στις 29/03/2013.
Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου