Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Διάταξη για την πληρωμή των υπερωριών στα νοσοκομεία

Διάταξη, που θα διευκολύνει την αποπληρωμή των οφειλόμενων εφημεριών και υπερωριών του προσωπικού στα νοσοκομεία, θα καταθέσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στη Βουλή. Ο κ. Λυκουρέντζος, επέρριψε ευθύνες τόσο σε διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όσο και σε υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που καθυστερούν την πληρωμή των εργαζόμενων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, για τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τη Βουλή ότι σήμερα διατάσσει έλεγχο ώστε να αποδοθούν ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων για τις καθυστερήσεις των πληρωμών.

«Δεν είναι δυνατόν από τις αρρυθμίες της διοικήσεως του νοσοκομείου και όποιων υπαλλήλων να μην πληρώνονται οι εφημερίες και δημιουργείται η αιτία για να έχουμε κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία. Θα καταλογίσω ευθύνες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει και ζήτημα με ορισμένους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους των οποίων μεν «δεν αμφισβητείται η εντιμότητα ούτε η υπηρεσιακή αφοσίωση», αλλά «λόγω των εμμονών τους εμποδίζεται η ροή της χρηματοδότησης».

«Υπογράφει ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας για τη μεταβίβαση των πιστώσεων και είμαστε υποχρεωμένοι να συγκρουστούμε με υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου» εξήγησε ο υπουργός. Τα εμπόδια αυτά θα ξεπεραστούν με ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή για την επίσπευση των πληρωμών.

Πηγή: ΑΜΠΕ 


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου