Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη 
Τηλ.: 210-9924980-9959181 
Fax: 210-9916854 
email: enosieke@yahoo.gr 

Ημερομηνία 12/03/2013 

Εξαιρετικά Επείγον 

Προς τον Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά Αντώνη 

Κοιν: Υπουργό Υγείας, Κ. Ανδρέα Λυκουρεντζο 

Κοιν: κ. Μάριο Σαλμά, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας 

Κοιν: Προς τον κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ 

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ, 

Οι Ιατροί από ετών βιώνουν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσεως με ελάττωση των εισοδημάτων τους άνω του 50% λόγω ελλάττωσις των τιμών του κρατικού τιμολογίου, αλλά και των λοιπών αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσεως. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι ότι απο 3ετίας δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους από τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ έχουν πληρώσει τους φόρους τους για τα έσοδα από αυτά καίτοι δεν τα έχουν εισπράξει. Έτσι λοιπόν στηρίζουν την Δημόσια Υγεία ουσιαστικά ως εθελοντές. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχουν περιέλθει σε πλήρη ένδεια και αδυναμία εκπλήρωσης βασικών τους υποχρεώσεων. Μετά και τον πρόσφατα ψηφισθέντα στην Βουλή νόμο στις 28/2/2013 που ρύθμιζε την αποπληρωμή των παλιών οφειλουμένων έως 31/12/2011 θεωρήσαμε DE FACTO ότι η αποπληρωμή θα ολοκληρωνότανε μέχρι το τέλος Μαρτίου σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής. Πλήν όμως λάβαμε γνώση ανακοινώσεων της ηγεσίας του ΥΥΚΑ σύμφωνα με τις οποίες η πληρωμή των παλαιών οφειλομένων θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013.

Μία τέτοια προοπτική είναι καταστροφική για τους Ιατρούς και ιδίως για τους Καρδιολόγους που διατηρούν παράλληλα και Καρδιολογικά εργαστήρια για να εκτελούν Ιατρικές πράξεις της ειδικότητας τους με μηχανήματα μεγάλης αξίας και μεγάλα λειτουργικά έξοδα. Οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε λάβει έντοκα δάνεια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Πλήν του γεγονότος ότι τα οφειλόμενα από 3ετίας θα μας δοθούν με κούρεμμα 15%, οι τράπεζες μας χρεώνουν υπέρογκους τόκους ενώ εμείς θα λάβουμε τα χρήματα μας άτοκα, παράλληλα δε μας πιέζουν αφόρητα για την αποπληρωμή των δόσεων των δανείων που λάβαμε. 

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην πληρωμή των οφειλομμένων θα είναι καταστροφική για τον κλάδο μας και θα σημαίνει πλέον αδυναμία επιβίωσης μας και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, αφού αδυνατούμε να πληρώσουμε το προσωπικό που εργάζεται στα Ιατρεία μας. Ζητάμε απο εσάς να λάβετε απόφαση και να δώσετε εντολή άμεσης πληρωμής χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες αφού από πλευράς μας από τις 15/1/2013 έχουμε υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία (e-dapy) του ΕΟΠΥΥ τι μας οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως μας είχε ζητηθεί και άρα δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης στην πληρωμή μας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος           Δημόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου