Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Νοσοκομείο Καλαμάτας. Παραιτήσεις γιατρών λόγω πίεσης

ΕΦΥΓΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

Της Μαρίας Νίκα

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όσον αφορά στον ιατρικό, κυρίως, τομέα. Οι γιατροί με αναρρωτικές άδειες λόγω ασθενείας έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες θέσεις, ενώ υπάρχουν και παραιτήσεις συναδέλφων τους.

Συγκεκριμένα, την παραίτησή του λόγω φόρτου εργασίας υπέβαλε ο μοναδικός γαστρεντερολόγος που υπήρχε αυτή την εποχή στο νοσοκομείο, ενώ χθες υπό παραίτηση τελούσε και γιατρός της Β΄ Παθολογικής Κλινικής.

Εν τω μεταξύ, ο ολοκαίνουργιος μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου που αγοράστηκε πριν από λίγο καιρό, λειτουργεί μόνο δύο φορές την εβδομάδα, επειδή δεν έχει προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό. Όπως λέει ο διευθυντής του Ακτινολογικού του Νοσοκομείου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ, για να λειτουργήσει αυτές τις δυο φορές, δύο τεχνολόγοι, που δουλεύουν σε άλλους χώρους, μετακινούνται στο μαγνητικό στα ρεπό τους!

«Όλη αυτή η κατάσταση έχει άσχημες προεκτάσεις και στην υγεία των γιατρών» προσθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης. «Ο συνάδελφος που παραιτήθηκε, μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο, γιατί μέρα παρά μέρα είναι εφημερία (σημειωτέον, οι εφημερίες είναι απλήρωτες από το Νοέμβριο). Τo οργανόγραμμα προβλέπει 145 θέσεις για τα δύο Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, ενώ έχουν καλυφθεί 92. Μέσα σε αυτές έχουμε και σημαντικά προβλήματα με ασθένειες γιατρών, οι οποίοι δεν αναπληρώνονται. Κλινικές ολόκληρες λειτουργούν με δύο ειδικευμένους για 30 εφημερίες. Στην Αγγλία, εάν λείψει ένας γιατρός 15 μέρες, υπάρχει πρόβλεψη να φέρουν άλλον για να τον αναπληρώσει».

Όσο για την έλλειψη γαστρεντερολόγου: «Οι ασθενείς είναι πλέον αναγκασμένοι να φέρνουν γιατρό απέξω και να πληρώνουν για γαστροσκοπήσεις, αφού επιβαρύνονται οι ίδιοι τα έξοδα».

Περισσότερα για την κατάσταση στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας στο σημερινό φύλλο του «Θ».

http://www.tharrosnews.gr/news/
http://medispin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου