Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Υπ. Εργασίας: Οδηγίες προς τα ταμεία για ταυτοποίηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες έλαβαν όλοι οι διοικητές των κύριων και επικουρικών ταμείων κοινωνικής ασφάλισης ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ταυτοποίησης ΑΦΜ και ΑΜΚΑ στις συντάξεις των ασφαλισμένων τους από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως υπό τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Κοκκόρη, συμμετείχαν οι διοικητές όλων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.

Όλα τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης θα εντείνουν τις προσπάθειες τους για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ταυτοποίησης ώστε μέχρι την τελευταία ροή στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ, δηλαδή στις 10 Απριλίου του 2013 , να έχουν ενημερώσει τα αρχεία τους και έτσι να μικρύνουν ακόμα περισσότερο οι πρόσφατες αποκλίσεις της τελευταίας ροής στις 10 Μαρτίου του 2013.

Σημειώνεται ότι στις 10 Μαρτίου του 2013 οι αποκλίσεις ήταν 3,81% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΜΚΑ, δηλαδή 176,364 συντάξεις, και 3,46% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΦΜ, δηλαδή 152,311 συντάξεις καθώς και 15.882 συντάξεις που δεν έχουν ταυτόχρονα ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.

Έτσι, αποφασίστηκε το κάθε ταμείο ξεχωριστά να ειδοποιήσει εγκαίρως, πριν από την καταληκτική ημερομηνία στις 10-4-2013, με ανακοινώσεις είτε με όποιο άλλο μέσο επιλέξει, τους ασφαλισμένους του, στων οποίων τις συντάξεις δεν υπάρχει είτε το ΑΜΚΑ είτε το ΑΦΜ, με σκοπό την πλήρη ταυτοποίηση.

«Μας χωρίζει μία πολύ μικρή απόσταση από το να αποκτήσει η χώρα μας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα ελέγχου και ενημέρωσης του μητρώου των συντάξεων, ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ευθύνη, πλέον, μεταβιβάζεται στις διοικήσεις των ταμείων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να μικρύνουν όσο το δυνατόν τις αποκλίσεις και να ταυτοποιήσουν όσες περισσότερες συντάξεις γίνεται μέχρι την τελευταία ροή που θα δώσει η ΗΔΙΚΑ στις 10 Απριλίου, με στόχο να μηδενιστούν. Η αναστάτωση που δημιουργείται μέσα από την αναστολή των συντάξεων στο τέλος Απριλίου θα είναι προσωρινή και τελευταία καθώς διορθώνεται άμεσα. Το όφελος, όμως θα είναι μόνιμο για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες»., τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βρούτσης.  www.ipop.gr

http://medispin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου