Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Παπασταματάκης Γεώργιος.Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η δημόσια υγεία βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο απαθείς.


παπασταματακης Γ.

Μήνυση στην Εισαγγελία Τρίπολης κατά παντός υπεύθυνου κατάθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας για την υπόθεση με τα σκουπίδια της Τρίπολη.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η δημόσια υγεία βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο απαθείς.

Όλοι βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί, τη μπόχα, τη δυσωδία, τα κουνούπια, τα ποντίκια κάνουν πάρτι. Σε αυτούς τους σωρούς με τα σκουπίδια, με τις συνθήκες της υγρασίας και της ζέσης αναπτύσσονται μικρόβια. Πολύ γρήγορα αν δεν ληφθούν αποφάσεις, μπορεί να δούμε κρούσματα σαλμονέλας, τύφου και πολλών άλλων ακόμα. Τι περιμένουμε; Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν και ακραίες λύσεις.

Μία λύση είναι να κηρυχτεί η πόλη σε κατάστασης άμεσης ανάγκης και να γίνει το μάζεμα των σκουπιδιών με νόμιμες διαδικασίες και αυτό το έχω πει εγκαίρως στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Τίθεται θέμα υγείας των παιδιών μας, τίθεται θέμα της υγείας όλων μας. Περιμένουν επιδημίες να ξεσπάσουν για να δράσουν; Περιμένουν να δουν θύματα για να κινηθούν; Λύσει υπάρχουν. Θέληση υπάρχει;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου