Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Εικόνες απίστευτης ντροπής όποτε εφημερεύει ο "Άγ. Ανδρέας" – Που είναι οι πολιτικοί που θα... καταργούσαν τα ράντζα;

«Κανόνα» αποτελεί εδώ και καιρό η διανυκτέρευση ασθενών στους διαδρόμους πάνω σε ράντζα στο Νοσοκομείο ο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, ειδικά όταν το νοσοκομείο εφημερεύει. Η φωτογραφία που τράβηξε αναγνώστης τους thebest.gr το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι χαρακτηριστική.

Εκείνο το βράδυ ο Άγιος Ανδρέας εφημέρευε, η κίνηση ήταν αυξημένη ωστόσο δεν είχε «σκάσει» το μεγάλο περιστατικό. Ωστόσο τα δωμάτια του ΤΕΠ είχαν γεμίσει με αποτέλεσμα τουλάχιστον 4-5 ασθενείς να υποχρεωθούν να περάσουν τη νύχτα τους στο διάδρομο. Εκεί, σε κοινή θέα, τους γίνονταν ιατρικές εξετάσεις κι εκεί τελικά κοιμήθηκαν.

Σε ένα διάδρομο από τον οποίο συνεχώς περνούσα συνοδοί άλλων ασθενών και επισκέπτες. Σε ένα διάδρομο που καταλήγει στην πλαϊνή έξοδο του κτιρίου, με την πόρτα να είναι συνεχώς ανοικτή και το κρύο να είναι τσουχτερό.

Και εκείνο το βράδυ, όπως και όλα που ο Άγιος Ανδρέας εφημερεύει, γιατροί και νοσοκόμοι έδιναν το 150% των δυνάμεών τους για να φροντίσουν τους αρρώστους υπό αντίξοες συνθήκες.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr οι ελλείψεις σε υλικά είναι μεγάλες με αποτέλεσμα οι οικογένειες των νοσηλευόμενων να αναγκάζονται να φέρνουν από το σπίτι τους χαρτί υγείας, οινόπνευμα κ.α..

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασθενείς αναγκάζονται να πίνουν κρύο τσάι αφού το μάτι της κουζίνας δεν λειτουργούσε επί μέρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου