Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Δ. ΤΣΑΜΗΣ ΣΤΗΝ «Κ»: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ»

Του Βαγγέλη Στολάκη

Την υπόσχεση πως ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα βρεθεί δίπλα σε όσους επιλέξουν να κινηθούν νομικά εναντίον του υπουργείου Υγείας για τις ελλείψεις σε νοσηλευτικές δομές δίνει μέσω της «Κ» ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. «Οι ασθενείς που κρίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα έχουν εκ του νόμου δικαίωμα να το πράξουν. Εάν αυτό προκύπτει για λόγους που σχετίζονται με τη δομή, τη λειτουργία και τον εφοδιασμό των νοσοκομείων είναι μια κατηγορία δυσαρέσκειας. Εάν οφείλεται σε προβλήματα που προέκυψαν κατά τη νοσηλεία τους είναι άλλη κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν καλή περίθαλψη. Εάν δεν την έχουν θα τους συμπαρασταθούμε με όποιο τρόπο. Είμαστε στη διάθεσή τους» αναφέρει ο Δημήτρης Τσάμης, που εξελέγει στη θέση του προέδρου μετά την παραίτηση του προκατόχου τους, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Όπως σχολιάζει ο κ. Τσάμης για το προβλήματα που έχουν προκύψει από την υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης «ο Σύλλογος ήρθε σε επαφή με όλους τους βουλευτές της πόλης. Με όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, μέσω ονομαστικών επιστολών. Ήρθαμε σε επαφή με το δήμαρχο, με τον Περιφερειάρχη για να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων. Ενημερώσαμε τους πάντες».

Επαφές με Βενιζέλο και Κουβέλη

Τον ρωτήσαμε για το μήνυμα που εστάλη στους πολίτες η επιλογή ιδιωτικού νοσηλευτικού κέντρου πρόσφατα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο για τις ιατρικές του εξετάσεις. «Αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Επιλέγω το νοσηλευτικό ίδρυμα και το γιατρό που εμπιστεύομαι. Αυτό που έχει σημασία είναι το κράτος και οι δομές να λειτουργούν σωστά. Και μετά θα δούμε ποιοι το επιλέγουν» σχολιάζει ο κ. Τσάμης. Συμπληρώνει δε «ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος. Όπως ξέρετε του έχουμε στείλει επιστολή. Επομένως δεν χρειάζονται ενδιάμεσοι για να ενημερωθεί επιπλέον. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που θεσμικά εκπροσωπούν τη Θεσσαλονίκη και το χώρο της υγείας».

«Δεν γνωρίζουμε τα χρέη προς τα νοσοκομεία. Είναι υπόθεση των ασφαλιστικών ταμείων. Με τον τελευταίο προ εβδομάδας νόμο όρισαν έναν τρόπο που θα αποπληρωθεί το χρέος. Η λειτουργία του συστήματος έχει να κάνει με όλο αυτό το άθλιο και πολύπλοκο σύστημα που βασανίζει και εμάς ατομικά» τονίζει ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ερωτώμενος για το ύψος των χρεών του δημοσίου.

«Να παραιτηθούν οι κύριοι του υπουργείου»

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου έβαλε κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ζητώντας μάλιστα την παραίτησή της. «Όφειλε να αντιδράσει από την πρώτη στιγμή της δικής μου παραίτησης αν αντιλαμβάνονται που βρισκόμαστε. Διότι φυσιολογικά την παραίτηση θα έπρεπε να την επιλέξει κάποιος άλλος. Όχι εγώ. Δεν έχω κανένα λόγο να παραιτηθώ. Προσδοκώ αντίδραση γιατί το θέμα είναι κραυγαλέο. Άλλος παίρνει διπλή μερίδα και άλλος μισή μερίδα. Περιμένουμε να υπάρξει θετική αντίδραση έστω την τελευταία στιγμή» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Τέλος, έδωσε τα… εύσημα στον υπουργό γιατί όπως ισχυρίστηκε αντέγραψε τον Ιατρικό Σύλλογο. «Θα ήθελα να συγχαρώ τον υπουργό για τη συμφωνία που υπέγραψε να πάνε Έλληνες γιατροί στην Τουρκία να εργαστούν εκεί. Είναι σε καλό δρόμο γιατί και εμείς έχουμε αντίστοιχη συμφωνία με τη Γερμανία όπως ξέρετε. Επίσης την περασμένη βδομάδα είχαμε αντίστοιχη συζήτηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών για αντίστοιχες συμφωνίες με τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. Χαιρόμαστε που μας αντιγράφει» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

KARFITSA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου