Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ζάκυνθος: Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου αποφάσισαν σήμερα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, με στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια, παρέμβαση στον Εισαγγελέα και ενημέρωση των πρεσβειών εν όψει της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου.
Σε έκτακτη γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν πως παραμένει η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου και δηλώνουν πως το Διοικητικό Συμβούλιο προχωράει με αποφάσεις του σε κατάτμηση προϋπολογισμού τύπου 45.000 ευρώ, και σε προμήθεια καυσίμων και υγειονομικού υλικού, χωρίς να υφίσταται νομιμότητα στις συγκεκριμένες πράξεις.

Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι αν μέχρι το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής δεν δοθεί απάντηση από το υπουργείο Υγείας, τότε αναμένεται οι εργαζόμενοι να κλείσουν το Νοσοκομείο και να κρατήσουν τα υλικά που έχουν απομείνει για τα όποια επείγοντα περιστατικά προκύψουν.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείο Ζακύνθου αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Σήμερα 26/03/2013 συνήλθαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό να συζητήσουμε τις υποσχόμενες δεσμεύσεις από τον Υπουργό που δεν υλοποιήθηκαν.

»Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου προχωράει με αποφάσεις του, σε κατάτμηση Προϋπολογισμού τύπου 45.000 ευρώ και σε προμήθεια καυσίμων και υγειονομικού υλικού, χωρίς να υφίσταται νομιμότητα στις συγκεκριμένες πράξεις.

»Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του Νοσοκομείου παραμένει. Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο για άλλη μια φορά, ο Διοικητής έκανε πρόταση στα μέλη του έτσι ώστε η προμήθεια των υλικών να γίνει με μη νόμιμες διαδικασίες όπως κατ' επανάληψη έχει συμβεί και οι οποίες διαδικασίες γίνονται μόνο με Κοινή Υπουργική Απόφαση και την οποία ακόμη αναμένουμε.

»Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. και του Διοικητή του Νοσοκομείου έπρεπε να ήταν πιο δυναμικές για να εξασφαλίσουν το σίγουρο μέλλον του Ιδρύματος και να διασφαλίσουν την υγεία όλων των Ζακυνθινών και μη.

»Ο εκπρόσωπος και Πρόεδρος των Εργαζομένων καταψήφισε την πρόταση του Διοικητή για κατάτμηση και έκανε την εξής πρόταση: »Να κηρυχθεί το νοσοκομείο σε έκτακτη ανάγκη κοινοποιώντας το στο υπουργείο Υγείας, στο ΕΚΕΠΥ και κατά 2ον παρέμβαση στην εισαγγελία διότι λόγω της σημαντικής έλλειψης υλικών κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στο νησί.

»Επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω πρόταση του Προέδρου δεν είχε σκοπό να παρεμποδίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά να δοθεί η πραγματική εικόνα που βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο μας και να μην κουκουλώνουμε το ουσιαστικό πρόβλημα ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας μέσω προσωρινών και μη νόμιμων διαδικασιών.

»Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: 1. Να συνεχίσουμε την επίσχεση εργασίας και τις 4ωρες στάσεις εργασίας και να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά 2. Να ενημερωθεί η κοινωνία της Ζακύνθου, τα σωματεία και οι Σύλλογοι με συνέντευξη τύπου αύριο Τετάρτη 27/03/2013 και ώρα 12:00.

3. Προγραμματίζουμε συλλαλητήριο - συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ζητάμε μέχρι την Παρασκευή 29/03/2013 και ώρα 12:00 μεσημβρινή να δοθεί άμεση λύση της χρηματοδότησης για την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και στη συνέχεια θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις μας .

Οι ενέργειες που θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση της Παρασκευής και θα παρθούν αποφάσεις είναι: * Παρέμβαση στην Εισαγγελία Ζακύνθου γνωστοποιώντας το πρόβλημα * Κλείσιμο του ιδρύματος με σκοπό την διασφάλιση υλικών έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το επείγον περιστατικό * Ενημέρωση των πρεσβειών, προξενικών αρχών και όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://medispin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου