Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Κατηγορηματική δήλωση Στουρνάρα: «Δεν κουρεύονται καταθέσεις στην Ελλάδα»

Ρητή διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα εξαιρούνται από την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο έδωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», ήταν η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα.

Τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά στην Ελλάδα, ενώ το χαρτοφυλάκιό τους το οποίο αποκόπτεται εντός των επομένων 3 ημερών θα μεταφερθεί σε ελληνικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Είχε προηγηθεί, μεταξύ άλλων, αντίστοιχη δήλωση του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη Γιεργκ Ασμουσεν μετά την ανακοίνωση του «κουρέματος» στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών.

Ο κ.Ασμουσεν διευκρίνισε ότι οι δραστηριότητες κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μέσω θυγατρικών τους σχεδιάζεται να αποκοπούν από τις μητρικές τους και τελικά να περάσουν στον έλεγχο ελληνικών ιδρυμάτων, προκειμένου να μην υπάρξει αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία.   ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου