Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Εξώδικη καταγγελία του ΙΣΑ για την αποπληρωμή των εφημεριών

Με εξώδικη καταγγελία που κοινοποίησε και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών, για τους μήνες Δεκέμβριο του έτους 2012, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013, καθώς επίσης και την καταβολή των ποσών που προήλθαν από τις αυθαίρετες περικοπές των εφημεριών του έτους 2012.

Όπως επισημαίνεται στην καταγγελία, 'ο ΙΣΑ θα ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης σε περίπτωση που δεν γίνει άμεσα η αποπληρωμή των ως άνω δεδουλευμένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως σας είναι γνωστό, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα Δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν με απλήρωτο ιατρικό δυναμικό, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια υγεία. Προκειμένου να αποτραπεί λοιπόν, το ντόμινο των δραματικών εξελίξεων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, ο ΙΣΑ πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας, σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα των λειτουργών της υγείας.

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων να σταματήσουν άμεσα την ανήθικη προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, να σεβαστούν το δημοκρατικό δικαίωμα διεκδίκησης των αιτημάτων τους και να τους πληρώσουν τα δεδουλευμένα τους.

Ο ΙΣΑ απαιτεί από την Πολιτεία να στηρίξει το Εθνικό συστήματος Υγείας, να σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς των έννομων διεκδικήσεων και να πληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των γιατρών, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η Δημόσια υγεία.' IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου