Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Από κόσκινο 87 διοικητές νοσοκομείων

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στις διοικήσεις του ΕΣΥ: Οι νέοι διοικητές θα αναλάβουν καθήκοντα σε περίπου έναν μήνα και θα έχουν επαυξημένες ευθύνες και καθήκοντα. Θα υπογράψουν Μνημόνιο με το υπουργείο Υγείας και θα αξιολογούνται για την αποδοτικότητά τους σε ετήσια βάση.

Οι υποψήφιοι διοικητές θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις έως 27 Μαρτίου ώστε στη συνέχεια να αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή. Στην διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν και οι εν ενεργεία διοικητές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα και να αξιολογηθούν.

Τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, παρουσίασε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή να κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ιδρύματος του εξωτερικού. Βεβαίως, πρόσθεσε «θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική όπως θα συνεκτιμηθεί και η εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες υγείας και η γενικότερη επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση». Αναφερόμενος στην Επιτροπή Αξιολόγησης ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι αποτελείται «από εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες και θα αξιολογήσει την πληρότητα των στοιχείων των φακέλων των υποψηφίων, θα συνεκτιμήσει τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και θα προχωρήσει στην κατάρτιση των πινάκων ανά Υγειονομική Περιφέρεια».

Ειδικότερα, η επιτροπή αποτελείται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Καλλίρη, τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Σκανδαλάκη, τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παπαβασιλείου, από τον εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ κ. Καπερώνη, και έναν εκπρόσωπο της αγοράς, όπου ορίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Ασημακόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι υποβάλουν υποψηφιότητα ανά μία υγειονομική περιφέρεια και θα αξιολογηθούν για το σύνολο της κάθε υγειονομικής περιφέρειας. Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 27η Μαρτίου, ενώ το σύνολο των διοικητών είναι 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές.

Ελένη Πετροπούλου - ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου