Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΠΑΣΥΠΙΕ.: 'Η Πολιτεία δεν θα πληρώσει ποτέ τα χρέη των Δημόσιων Νοσοκομείων για το 2008, ενώ για το 2009 θα τα εξοφλήσει το 2042!'

Με το 'τέχνασμα' της Πολιτείας για υποχρεωτική πληρωμή των προμηθευτών Υγείας, για τα χρέη των Νοσοκομείων του 2008 και 2009, με άτοκα ομόλογα και κατόπιν της ένταξής τους στο PSI+ με απομείωση της αξίας τους, άνω του 78%, η Πολιτεία απερίσκεπτα θέτει την υγεία και τη ζωή του Έλληνα ασθενή σε κίνδυνο και καταδικάζει σε απόλυτη έλλειψη υλικών τα Νοσοκομεία και τους προμηθευτές σε χρεοκοπία, σημειώνει σε επιστολή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά. 'Ουσιαστικά οι πωλήσεις του 2008 και 2009 θα παραμείνουν για πάντα απλήρωτες στους προμηθευτές.

Επιπλέον, τα ομόλογα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να αντικαταστήσουν εγγυήσεις (τιμολόγια πώλησης) που είχαν δοθεί στις τράπεζες προκειμένου να παράσχουν τα αναγκαία κεφάλαια κίνησης για τη λειτουργία των εταιρειών. Οι σχετικές εγγυήσεις έχουν εκπέσει και τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν στραφεί εναντίον των εταιρειών που έχουν τα ομόλογα, απαιτώντας να καλυφθούν με εμπράγματες εγγυήσεις (ακίνητα κλπ) υπό την απειλή της καταγγελίας δανείων και συντηρητικών κατασχέσεων!'

Το ΔΣ του ΠΑΣΥΠΙΕ τονίζει, 'Εδώ και ένα χρόνο έχουμε κάνει τεράστια υπομονή για να βοηθήσουμε και εμείς από πλευράς μας να βγει η χώρα από τη δίνη της χρεοκοπίας, επιβαρύνοντας συνεχώς δανειακά τις εταιρείες και χρηματοδοτώντας το δημόσιο σύστημα υγείας.

Πλέον οι εταιρείες του Συλλόγου μας, μικρομεσαίες, οικογενειακές και αμιγώς ελληνικές εταιρείες, είναι υπερχρεωμένες στις τράπεζες με προφανή αδυναμία κάλυψης των χρεών αυτών. Αν δεν βρεθεί λύση για την αποπληρωμή των δυο ετών 2008 και 2009 τότε η κατάρρευση και των εταιρειών που έχουν απομείνει, είναι προ των πυλών, μέσα στο 2013. Κύριοι Υπουργοί, είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με ανυπολόγιστες κοινωνικές επιπτώσεις αφού οι ασθενείς δεν θα μπορούν να τυγχάνουν περίθαλψης και θεραπείας; Για την απόλυτη έλλειψη υλικών στα Νοσοκομεία; Για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων; Για την ‘εξαφάνιση’ δεκάδων εταιρειών, υγιών μέχρι και πριν λίγο καιρό; Είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη για τη δημιουργία μιας μεγάλης μαύρης τρύπας στο τραπεζικό σύστημα και για τη στέρηση σημαντικών εσόδων από άμεση και έμμεση φορολογία, για το Ελληνικό Δημόσιο;' καταλήγει η επιστολή του ΠΑΣΥΠΙΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου