Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πλεόνασμα 150 εκατ. στα νοσοκομεία

Διπλή εικόνα εμφανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Από τη μία, φέρονται να έχουν πλεόνασμα περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στη χρήση του 2012.

Από την άλλη, δοκιμάζονται από σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη ακόμη και η εφημέρευση πολλών τμημάτων.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που επισκέφθηκαν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη την οδό Αριστοτέλους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τους αριθμούς, καθώς επιτεύχθηκε - και με το παραπάνω - ο στόχος των 2,2 δισ. ευρώ.

Το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη και με το ανώτερο κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Για τη χρήση του 2013, η εικόνα δεν είναι ακόμη σαφής. Μία πρώτη εικόνα αναμένεται στα τέλη του μήνα και αφού αξιολογηθεί η πορεία δαπανών - εσόδων Μαρτίου.

ΕΟΠΥΥ

Παρά τη θετική οικονομική εικόνα, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ.

Η πρόταση που φαίνεται να συζητείται περισσότερο, είναι οι εισφορές του κλάδου περίθαλψης των Ταμείων που συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ), να πηγαίνουν απ΄ ευθείας στα ταμεία του Οργανισμού.

Δ.Κ.
ΙΑΤRONET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου