Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ούτε ένα ευρώ από τα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ

Ούτε ένα ευρώ από τα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ


Τίποτε δεν άλλαξε μετά την προ 15ημέρου «κατσάδα» Σαμαρά στους διοικητές


Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί στον ΕΟΠΥΥ από τα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό. Από τις 12 Φεβρουαρίου, οπότε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά να επιπλήττει τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων επειδή δεν αποδίδουν εγκαίρως στον ΕΟΠΥΥ τις εισφορές υπέρ υγείας, έως σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους της τρόικας. Οι τελευταίοι ρώτησαν αν συμμορφώθηκαν τα άλλα Ταμεία και η απάντηση που πήραν ήταν:«Περιμένουμε να κλείσει ο μήνας».

Πάντως, για το θέμα πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή στις 12 μ., υπό τον υπουργό Αντρέα Λυκουρέντζο.

Εξοικονόμηση από επιδόματα τοκετού και οπτικών

Στα 31 εκατ. ευρώ αναμένεται να περιορισθεί το 2013 η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση του επιδόματος οπτικών (το 2012 ήταν 73 εκατ. ευρώ), το οποίο μειώθηκε στα 100 ευρώ από τα 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, ο ΕΟΠΥΥ έχει επιτύχει εξοικονόμηση 16 εκατ. ευρώ και από τις αλλαγές του πλαισίου για τις μετακινήσεις των νεφροπαθών, καθώς και 15 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές του κανονισμού σε ό,τι αφορά τη χορήγηση επιδόματος τοκετού.

Επίσης, ανέφερε ότι η δαπάνη του Οργανισμού για τις φυσικοθεραπείες έχει μειωθεί στα 69 εκατ. ευρώ από τα 89 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι αναμένεται νέα μείωση (κατά 10%) του αριθμού των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών μέσα στο 2013.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου