Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Βρέθηκαν πιστώσεις για τον ΕΟΠΥΥ

Διαθέσιμο άλλο 1,5 δισ. για τους προμηθευτές υπηρεσιών, αλλά το «κούρεμα» θα γίνει λόγω μνημονίου
Ακόμη 1,53 δισ. ευρώ έχει στη διάθεσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου ο Οργανισμός να πληρώσει τις οφειλές προς όλους τους προμηθευτές του μέχρι το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Το ποσό αυτό, είναι επιπλέον αυτών που οφείλονται στους φαρμακοποιούς και τα οποία επίσης είναι διαθέσιμα.

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας υπολογίζονται από το υπουργείο Οικονομικών στο 1,9 δις. ευρώ συνολικά.

Η εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκε χθες μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και των εκπροσώπων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με αφορμή το επικείμενο «κούρεμα» των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ότι το «κούρεμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και ότι το ποσοστό του «κουρέματος» είναι απόφαση του υπουργείου Υγείας, που καθορίζει την πολιτική και στον τομέα εκπλήρωσης των οφειλών προς τους παρόχους υγείας.

Ο ΠΙΣ ανακοίνωσε πως θεωρεί άδικο το “κούρεμα” των οφειλών προς τους γιατρούς, καθώς η πίεση είναι συνεχής προς κάθε κατεύθυνση, τη στιγμή που σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτεται κάν από τις αμοιβές, η λειτουργία των ιατρείων και των εργαστηρίων.

Σημείωσε πως στηρίζει τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών ιατρών καθώς και τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών του ΕΟΠΥΥ από αύριο 1 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα ξεκίνησε η 48ωρη, προειδοποιητική, επίσχεση παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από το σύνολο των ιατρών του οργανισμού.

Οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στην συνέχεια θα διεκδικούν, όπως έχουν δικαίωμα, την αποζημίωση τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου