Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Φαρμακαποθηκάριοι: Τι λένε για ελλείψεις φαρμάκων

Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά κατά του κλάδου των φαρμακαποθηκών αλλά και των φαρμακείων, με αφορμή τις ελλείψεις φαρμάκων, εξέφρασε με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων. 

Ο ΠΣΦ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι το «κύκλωμα» που κατά τον υπουργό εξαφανίζει τα φάρμακα από την αγορά, ο κ. Σαλμάς το ανακάλυψε μετά από καταγγελία του Συλλόγου στον ΕΟΦ. 

Επιπλέον, τονίζει ότι η έλλειψη φαρμάκων στην αγορά σχετίζεται με το έλλειμμα αξιοπιστίας του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι οι πολυεθνικές εταιρίες στρατηγικά μειώνουν την έκθεση τους στην ελληνική αγορά διότι φοβούνται πιστωτικό γεγονός του ΕΟΠΥΥ, 

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο ΠΣΦ στην έλλειψη ρευστότητας των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων, επισημαίνοντας ότι παρότι ο κ. Σαλμάς θεσμοθέτησε την υποχρεωτική δίμηνη πίστωση από τη μεριά της βιομηχανίας, αυτή δεν τηρείται. 

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων: 

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά να επιδίδεται σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή σε μια πρωτοφανή και αναίτια επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακαποθηκών, αλλά και των φαρμακείων.

EURO2DAY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου