Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛ ΚΩΝ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Σχετικά με την κατασυκοφάντηση του ιατρικού σώματος απ’ τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ» 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Ε. Παπαγεωργόπουλος, περιδιαβαίνει τα τηλεοπτικά κανάλια βρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους πολιτικούς του προϊσταμένους και προσπαθεί μάταια να στηρίξει τον ήδη χρεοκοπημένο Οργανισμό, που υποτίθεται πως διοικεί, αποδίδοντας «περίεργες» ευθύνες στο ιατρικό σώμα και λοιδορώντας τους λειτουργούς υγείας. 

Είναι προφανές πως στην προσπάθεια του αυτή, που αποτυπώνεται με αγωνιώδη τρόπο, αυτοαναιρείται και αυτοεξευτελίζεται. 

Μιλά για παραβατικές συμπεριφορές συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών σε πεθαμένους, όταν ο ίδιος και τα χρυσοπληρωμένα στελέχη της ΗΔΙΚΑ έχουν αρχειοθετήσει τα μητρώα των ασφαλισμένων στο πολυδιαφημισμένο νέο ΣΗΣ. Είναι φανερό πως, για να ρίξει λάσπη στους λειτουργούς υγείας, ανέσυρε απ’ το μπαούλο παλιές υποθέσεις με χειρόγραφες συνταγές, που θα έπρεπε να έχουν τελεσιδικήσει εδώ και 7 χρόνια, τις επικαιροποίησε και επιτέθηκε με ανεξήγητο μένος κατά των γιατρών, υπεραμυνόμενος την πάταξη της διαφθοράς του συστήματος, το οποίο ο ίδιος υπηρέτησε και στο παρελθόν για πολλά χρόνια από διαφορετικές θέσεις. 

Απαξιώνει ολόκληρο το ιατρικό σώμα, μιλώντας για μια μικρή ομάδα που λειτουργεί με συντεχνιακή λογική και που πολεμά τον «χάρτινο πύργο» του ΕΟΠΥΥ, αγνοώντας εσκεμμένα τις αποφάσεις των Γ.Σ. του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας, που ήταν σαφώς αρνητικές γύρω απ’ το λογιστικό «μόρφωμα» που επρόκειτο να στηθεί, για να εξαπατήσει γιατρούς και ασφαλισμένους. Εκπλαγήκαμε δε όταν ακούσαμε να δηλώνει δημόσια συνεργάτες και συμβούλους του τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά, για την λειτουργική βελτίωση του ΕΟΠΥΥ. 

Εκμεταλλεύεται τον ιατρικό πληθωρισμό, το καθεστώς ανεργίας και υποαπασχόλησης κυρίως των νέων γιατρών και απειλεί όλους τους λειτουργούς υγείας, οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ακόμα και τώρα δουλεύουν τσάμπα και στηρίζουν το σύστημα με δικά τους κεφάλαια, λέγοντας προκλητικά και ανερυθρίαστα ότι «αν δεν τους αρέσει, να φύγουν και θα τους αντικαταστήσουμε με νέους που μας παρακαλούν περιμένοντας στην ουρά». 

Υποβαθμίζει την ιατρική εργασία, δεν την αναγνωρίζει ως επιστημονική και την ρίχνει στο τσουβάλι των εμπορευμάτων για να «κουρευτεί» η αμοιβή της. 

Αποφεύγει συστηματικά, να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου για το ποσοστό του «κουρέματος» (χαριεντιζόμενος μάλιστα), νίπτοντας τας χείρας ως νέος Πόντιος Πιλάτος και μεταθέτει μειδιώντας την ευθύνη στους κυβερνητικούς συναρμοδίους. 

Συκοφαντεί το ιατρικό σώμα, λέγοντας πως πολλοί σάκοι στα υπόγεια των ασφαλιστικών ταμείων, αντί για εντολές περίθαλψης και τιμολόγια, έχουν μέσα εφημερίδες, λες και δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος, οι προκάτοχοί του και οι υπηρεσίες του για την παραλαβή και πρωτοκόλλησή τους, αν αυτό ευσταθεί. 

Στοχοποιεί και απειλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ότι τάχα θα τους ελέγξει για τον λόγο ότι συμπληρώνουν από την δεύτερη μέρα του μήνα(!) τον αριθμό των 200 επισκέψεων, με σκοπό να ζητούν και να παίρνουν τα 20 ευρώ απ’ τον ασφαλισμένο, κάνοντας πως δεν γνωρίζει ότι το νομοθετικό πλαίσιο συνεργασίας των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ προβλέπει την ευτελιστική αμοιβή των 6,5 € ανά επίσκεψη, ενώ οι τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων κοντεύουν να αραχνιάσουν, καθηλωμένες εδώ και τόσα χρόνια. 

Με διάφορες αλχημείες, διατυμπανίζει ότι στην Ελλάδα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό γιατρών αναλογικά στην ΠΦΥ (12000 περίπου, προσμετρώντας και τους συναδέλφους του πρώην ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κ.λπ) και ότι μόνον σε ορισμένες περιοχές λείπουν «κάποιες» ειδικότητες. Δεν γνωρίζουμε που διδάχθηκε την πράξη της διαίρεσης ο κ. Πρόεδρος, αλλά είναι προφανές ότι ο αριθμός των γιατρών που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είναι είτε ορισμένου ωραρίου, είτε ορισμένου αριθμού επισκέψεων και δεν μπορεί να μπει ως κοινός και ολοκληρωμένος παρονομαστής. Χώρια δε που διαψεύδεται καθημερινά απ’ τους ίδιους τους ασφαλισμένους, που αδυνατούν να εξετασθούν απ’ τον γιατρό που χρειάζονται μέσω ΕΟΠΥΥ και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν απ’ την τσέπη τους. 

Μπέρδεψε τη γλώσσα του όταν ρωτήθηκε πόσοι γιατροί έχουν αποχωρήσει μέχρι τώρα απ’ τον ΕΟΠΥΥ και τα έβαλε προσωπικά με τον Πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, που καθημερινά αγωνίζεται κάνοντας καίριες παρεμβάσεις και δίνοντας στη δημοσιότητα έγκυρα στατιστικά στοιχεία. 

Προσποιήθηκε τον ανήξερο και απέφυγε προκλητικά να απαντήσει όταν ρωτήθηκε πόσα χρωστάει συνολικά ο ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς (παλιά και νέα χρέη), για τα οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ μας είπε ότι θα πρέπει να τον ευγνωμονούμε, για το λόγο ότι, πριν από μερικούς μήνες τα είχαμε χαμένα, ενώ τώρα θα τα πάρουμε (ποιος ξέρει πότε;), έστω και «κουρεμένα». Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την μεγαλοψυχία του!!! 

Ανατριχιάζοντας απ’ όλα αυτά που ακούσαμε, μάλιστα από ένα πολιτικό πρόσωπο που στη δύση της καριέρας του τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με αξιοζήλευτο μισθό για να περάσει τα γεράματά του (άλλωστε η Πολιτεία του το χρωστάγε για την μεγάλη του προσφορά μέχρι τώρα!), δεν μπορούμε να μην ενισχύσουμε το κεντρικό αίτημα-πρόταση του Ι.Σ.Θ. προς την Γ.Σ. του ΠΙΣ στις 9-2-2013: «Αλλαγή πολιτικής και πολιτικής ηγεσίας στην υγεία τώρα» και να προσθέσουμε: «Αλλαγή Διοίκησης ΕΟΠΥΥ τώρα». 

Λάρισα 29-1-2013 

Κων/νος Γιαννακόπουλος 

Πρόεδρος Ι.Σ.Λ. 

Μέλος Δ.Σ. ΠΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου