Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

26/1/2013 ''Τον Φεβρουάριο ο διαγωνισμός για 400 γιατρούς στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ''


Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την κάλυψη 400 θέσεων γιατρών για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας σε τρεις ειδικότητες. Πρόκειται για προσωπικό το οποίο θα αναλάβει την κατεπείγουσα διευθέτηση των καθυστερήσεων στις κρίσεις αναπηρίας και λήψης αναπηρικού επιδόματος ή σύνταξης. Οι ειδικότητες που θα προκηρυχθούν είναι οι ακόλουθες τρεις:
ΠΕ Νευρολόγων, 150 θέσεις,
ΠΕ Ψυχιάτρων, 150 θέσεις, και
ΠΕ Καρδιολόγων, 100 θέσεις.

Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ενός έτους και θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε αναλογία δύο προς ένα. Οπως είχε δηλώσει στο «Εθνος-Εργασία», ο υποδιοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, κ. Διονύσιος Πατσούρης, η ανάληψη των θέσεων αποτελεί εξαιρετικά επείγουσα διαδικασία, καθώς οι εκκρεμότητες των υποθέσεων στις παραπάνω ειδικότητες είναι αυξημένες και ανέρχονται στο 78% του συνόλου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι για την προώθηση της διαδικασίας προκήρυξης απαιτείται η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), η οποία αναμένεται εντός των προσεχών 20 ημερών, ενώ θα ακολουθήσει έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, από το ίδιο το ΙΚΑ, το οποίο θα προκηρύξει τις θέσεις με προθεσμία υποβολής αιτήσεων διάρκειας δέκα ή 15 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου