Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Μιχελογιαννάκης: Εμπαιγμός οι νέες τηλεφωνικές γραμμές του ΕΟΠΥΥ


Ο ανεξάρτητος βουλευτής – συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Μιχελογιαννάκης προέβη την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στην εξής γραπτή καταγγελία: “Καταγγέλλω το Υπουργείο Υγείας για τον επικοινωνιακό εμπαιγμό όσον αφορά τα τηλεφωνικά ραντεβού, που ουσιαστικά το μόνο που κάνει είναι να κοροϊδεύει για άλλη μια φορά τον Έλληνα άρρωστο.

Εξηγούμαι: Από το 2003 έως τέλος του 2011 ίσχυε το τηλεφωνικό ραντεβού καλώντας το 184, το όποιο είχε πλεονέκτημα ότι λειτουργούσε καλά αλλά μειονέκτημα ότι κόστιζε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Από 1/6/2012 έως και σήμερα, μπήκε το σύστημα του 5ψήφιου αριθμού το οποίο είχε το πλεονέκτημα ότι έκλεινες αμέσως ραντεβού αλλά το μειονέκτημα ότι κόστιζε στον κάθε ασφαλισμένο από 3 έως και 7 ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ είχε κάνει σύμβαση με τέσσερις παρόχους, η σύμβαση αυτή δεν έχει καταγγελθεί και περιμένουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Υπουργείο Υγείας αποφασίζει μιλώντας δήθεν για Χριστουγεννιάτικο μποναμά να καταργήσει τα 5ψήφια.

Ας δούμε τώρα τι κάνει : Παίρνει πιλοτικά τρεις μονάδες α) κέντρο ΕΟΠΥΥ Αθήνας πλατεία Θεάτρου, β) κατάστημα Λ. Αλεξάνδρας, γ) κατάστημα Αγίας Σοφίας Πειραιά, προσλαμβάνει σε κάθε μονάδα τρία άτομα. Προσέξτε τώρα, οι υπάλληλοι εργάζονται τετράωρο, κάθε τρία λεπτά ο κάθε υπάλληλος κλείνει 3 ραντεβού άρα 20 την ώρα. Στο σύνολο δηλαδή ο κάθε υπάλληλος κλείνει 80 ραντεβού και όλοι οι υπάλληλοι μαζί 240 ραντεβού.

Για να φανταστείτε τον εμπαιγμό σας ενημερώνω ότι, μόνο το κατάστημα στην πλατεία θεάτρου που έχει πάνω από 200 γιατρούς και κλείνει την ημέρα εδώ και χρόνια πάνω από 2.000 επισκέψεις. Δυο χιλιάδες επισκέψεις μείον τα 240 ραντεβού, μας μένουν 1.760 ραντεβού. Τι θα γίνουν αυτά τα 1.760 ραντεβού ; Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα καταστήματα.

Προτείνω λοιπόν, να αποσύρει άμεσα το Υπουργείο αυτές τις εξαγγελίες και να επανέλθουμε στο καθεστώς του τηλεφωνικού ραντεβού με το 184, με σωστούς όμως όρους”.

Ygeia360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου