Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Φαρμακευτικές: Ζητούν τροποποίηση για αναβαλλόμενο

του Χρ. Κίτσιου 

Μικρή τροποποίηση στην προς ψήφιση διάταξη με την οποία παρέχεται η δυνατότητα συμψηφισμού του αναβαλλόμενου φόρου σε 30 ισόποσες δόσεις ζητούν οι φαρμακευτικές. 
Ξένες και εγχώριες εταιρείες του κλάδου ζητούν μέσω ΣΦΕ και ΠΕΦ να δοθεί η δυνατότητα να συμψηφίσουν τον αναβαλλόμενο φόρο όχι σε 30 χρόνια αλλά ΕΩΣ 30 χρόνια.

Με την παραπάνω τροποποίηση οι φαρμακευτικές θα έχουν τη δυνατότητα να συμψηφίσουν αναβαλλόμενο φόρο ήδη από φέτος καθώς θα έχουν κέρδη, σε αντίθεση με τις τράπεζες. 
Οι φαρμακευτικές θυμίζουν ότι έχουν υποστεί διαδοχικά «κουρέματα», με αποτέλεσμα να χάσουν το σύνολο των πωλήσεων που διενήργησαν τα έτη 2008 και 2009 σε νοσοκομεία!

Με βάση τη ρύθμιση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, έλαβαν από το Δημόσιο για τις απαιτήσεις τους από πωλήσεις προς νοσοκομεία, τα έτη 2008 και 2009, zero coupon ομόλογα ελληνικού δημοσίου. 
Η ονομαστική αξία των ομολόγων ήταν μικρότερη από την αξία των οφειλών λόγω της έκπτωσης, που επιβάλλει το Δημόσιο. Ακολούθησε το «κούρεμα» του PSI+ και τις …αποτέλειωσε η ζημία αποτιμήσεων που εγγράφουν από τα νέα ομόλογα. 
Συνολικά, οι φαρμακευτικές, με συντηρητικές εκτιμήσεις, έχουν χάσει το 102% της αξίας των zero coupon ομολόγων που πήραν επί Κατσέλη, με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις των νέων ομολόγων. 

Και αυτό σε επίπεδο ταμειακών ροών πόνεσε πολύ, καθώς αναγκάστηκαν να καλύψουν τη μαύρη τρύπα του κεφαλαίου κίνησης με πανάκριβο τραπεζικό δανεισμό. 
Τώρα ζητούν να μην πληρώσουν και φόρο από πάνω για τα κέρδη της φετινής χρήσης. Για να μη νιώθουν δηλαδή και… χαμένες και δαρμένες. 




Πηγές: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου