Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τέλη κυκλοφορίας: «Τσουχτερά» πρόστιμα για όποιον δεν πληρώσει έγκαιρα

Συνωστισμό στις τράπεζες το τελευταίο δεκαήμερο του έτους προμηνύεται η συνήθης πρακτική των Ελλήνων να αφήνουν για την τελευταία στιγμή την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Μέχρι χθες ένας στους δύο ιδιοκτήτες Ι.Χ είχαν εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ το ειδοποιητήριο πληρωμής, αλλά τα έσοδα που είχε εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών ίσα που ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι φέτος προβλέπεται να εισπραχθούν 1,250 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας 2012 τα οποία αναμένεται να καταβάλλουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες, μάλλον η ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει αρκετό δρόμο μπροστά της.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με τα προβλεπόμενα τέλη.

Φέτος, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αποστείλει ειδοποιητήρια. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr.Στην πρώτη σελίδα θα διαλέξουν αν θέλουν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο με τους κωδικούς πιστοποιημένου χρήστη του Taxisnet, είτε χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου