Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Θέμα: Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ


Συνεχίζεται με σημαντική συμμετοχή η επίσχεση παροχής υπηρεσιών των ιατρών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζουμε ότι μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ καθώς ΔΕΝ έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ !!!

Πέραν αυτού και παρά το γεγονός ότι οι ιατροί έχουν αποστείλει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ και ενώ έχουν πληρωθεί για τους πρώτους μήνες του 2012, αυτός κατά παράβαση κάθε λογικής, ΔΕΝ έχει αποστείλει υπογεγραμμένο αντίγραφο των συμβάσεων αυτών προς τους ιατρούς, τακτική που δεν συνάδει με ένα σύγχρονο κράτος δικαίου !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελούν οι ανεδαφικές δηλώσεις του κ. Μ. Σαλμά περί υποχρεωτικής συμμετοχής των συμβεβλημένων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών με αμοιβή ανά πράξη στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να γίνει καμία απολύτως διαβούλευση με τους φορείς των ιατρών !

Κατόπιν όλων αυτών συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ . Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, να τιμήσουν τις υποσχέσεις τους, να αποπληρώσουν τα χρέη του οργανισμού χωρίς κανένα «κούρεμα», να αποστείλουν ΑΜΕΣΑ υπογεγραμμένες τις συμβάσεις στους ιατρούς, όπως ο Νόμος και η χρηστή διοίκηση επιβάλλει και να εφαρμόσουν την απαγόρευση χορήγησης φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, έτσι όπως εφαρμόζεται σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΕΕ.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμμ.

Ελευθερίου Γεώργιος      Παπασιδέρης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου