Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Όταν το Ντουμπάι σώζει γιατρούς! Στα Εμιράτα οι νέοι μετανάστες της ιατρικής

Τελικά όχι μόνο Ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και άλλους πιο εξωτικούς και σίγουρα πιο κερδοφόρους επιλέγουν οι γιατροί εν μέσω κρίσης για να βγάλουν τα προς το ζην. Η ελληνική μετανάστευση του 2012 έχει και χρώμα Αραβικό…

Όχι μόνο την Αγγλία, τη Σουηδία και άλλες πλούσιες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιλέγουν πολλοί γιατροί για να ασκήσουν την ιατρική και να βγάλουν τα προς το ζην.

Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, που εξαιτίας του μνημονίου και το επάγγελμα του γιατρού μοιάζει στην Ελλάδα μη συμφέρον, πολλοί εκπρόσωποι του Ιπποκράτη μεταναστεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Ένας από τους προορισμούς είναι και το Ντουμπάι όπου ανθεί η ιατρική δεδομένου ότι πολλοί Ευρωπαίοι ή και πλούσιοι Άραβες το επισκέπτονται για να λάβουν υπηρεσίες υγείας.

Είναι ενδεικτικό όπως ανακοίνωσαν και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) ότι το τελευταίο διάστημα περίπου 300 γιατροί και οδοντίατροι έχουν κάνει αιτήσεις για να φύγουν στο εξωτερικό σε χώρες όπως Αγγλία, Σουηδία αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Άλλωστε μόνο το 2011 ο ΙΣΑ εξέδωσε σε γιατρούς, ειδικευόμενους και ειδικευμένους, περίπου 1500 πιστοποιητικά για να φύγουν για το εξωτερικό ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα αντίστοιχα πιστοποιητικά έφθασαν και τα 1000.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου