Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο ΙΣΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ FACTORING


Μετά από αίτημα του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γεωργίου Πατούλη, με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κο Σάλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος τουFactoring κος Παπαδόπουλος, η αντιπρόεδρος κα Βαρδακάρη, ο νομικός σύμβουλος κος Παππάς και από πλευράς του ΙΣΑ ο Πρόεδρο κ. Πατούλης, ο Ταμίας κ. Πατσουράκος και ο κ. Σαμαρτζής, νομικός σύμβουλος του ΙΣΑ για τα θέματα αυτά.

Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ είχαν την ευκαιρία να επισημάνουν και να εξηγήσουν ότι υπό τις παρούσες δραματικές οικονομικές συνθήκες στις οποίες έχουμε οδηγηθεί εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος, όταν έχοντας συνάψει σύμβαση factoring αφενός πιέζονται ασφυκτικά για την καταβολή τόκων, αφετέρου οι ασφαλιστικοί φορείς αρνούνται να τους εξοφλήσουν τις οφειλές τους για υπηρεσίες που έχουν ήδη παράσχει.

Ο ΙΣΑ πρότεινε την υποκατάσταση των ιατρών από τον πραγματικό οφειλέτη, δηλαδή τον ΕΟΠΥΥ.

Σε κάθε περίπτωση τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις στους γιατρούς, ότι δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε την υποχρέωση εκ μέρους της Τράπεζας να ενεργεί προς την κατεύθυνση της είσπραξης των οφειλομένων χρεών, τα οποία οι συμβαλλόμενοι ιατροί της έχουν εκχωρήσει, αλλά και προς την κατεύθυνση του αποκλεισμού οποιουδήποτε «κουρέματος» των οφειλομένων, γεγονός απευκταίο, το οποίο όμως, εφόσον ήθελε συμβεί, θα πρέπει να οδηγήσει σε ανάλογο «κούρεμα» των υποχρεώσεων των αντισυμβαλλομένων ιατρών είτε σε σύμβαση factoring είτε σε οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση αφορά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Τράπεζας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τους ιατρούς τους οποίους θεωρούν πολύτιμους συνεργάτες, θεωρώντας ότι και οι δύο πλευρές εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων και δεσμεύτηκαν να εξετάσουν σοβαρά και άμεσα τις προτάσεις του ΙΣΑ. 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                       ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου