Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ. Εξώδικη – Κλήση Διαμαρτυρίας


Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2012

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος κοινοποίησε σήμερα 1911-2012, ενώπιον Παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου, προς όλες τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας (5ψήφιοι αριθμοί κλήσεων τηλεφωνικών ραντεβού για τις παροχές υπηρεσιών υγείας), την πιο κάτω «Εξώδικη-Κλήση Διαμαρτυρίας»:

« Όπως σας είναι γνωστό την 16-7-2012 συνήφθησαν μεταξύ του Οργανισμού μας και των εταιριών σας συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος πρόσβασης στο Σύστημα Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 των συμβάσεων που συνήφθησαν με την καθεμία από τις εταιρίες σας αναλάβατε και την δημοσιότητα – διαφήμιση των παρεχομένων υπηρεσιών σας, η οποία επειδή αφορά υπηρεσίες υγείας καθορίστηκε να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο δηλαδή μόνο ανακοίνωση/γνωστοποίηση.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 της από 16-7-2012 σύμβασης προβλέπεται ότι θα μπορείτε να προβαίνετε σε αυτόνομη ανακοίνωση/γνωστοποίηση της παρεχόμενης υπηρεσίας (Επωνυμία Παραχωρησιούχου, αριθμός κλήσης, παρεχόμενες υπηρεσίες, χρέωση κλήσης κλπ) σε συμφωνία με το πνεύμα των παρεχομένων υπηρεσιών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αντιληφθεί ότι προβάλλονται σε τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διαφημίσεις των παρεχομένων υπηρεσιών σας, οι οποίες θίγουν βάναυσα το κύρος και την αξιοπιστία του Οργανισμού μας και είναι τελείως αντίθετες με το προβλεπόμενο πνεύμα των παρεχομένων υπηρεσιών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης.

Επειδή το περιεχόμενο των τηλεοπτικών διαφημίσεων των υπηρεσιών σας δεν αρκείται στην ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού για την επωνυμία σας, τον αριθμό κλήσης, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τη χρέωση κλήσης και ό,τι άλλο χρειάζεται για την σωστή ενημέρωση του κοινού, αλλά ξεπερνά τις εύλογες ανάγκες ενημέρωσης των ασφαλισμένων – χρηστών υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ προχωρώντας στη διακωμώδηση του διαφημιστικού αντικειμένου και την αδικαιολόγητα στρεβλωμένη προβολή του Οργανισμού μας στο ευρύ κοινό, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για τις παρούσες αντισυμβατικές σας ενέργειες οι
οποίες προσβάλλουν την εικόνα του Οργανισμού ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσης αποσύρετε όλες αυτές τις διαφημίσεις που έχουν διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που προβλέπεται στη σύμβαση και υπερβαίνει το πνεύμα των παρεχομένων υπηρεσιών από εσάς διαφορετικά θα καταγγείλουμε την από 16-7-2012 μεταξύ μας σύμβαση.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας και δη την επανεξέταση του εν γένει συμβατικού πλαισίου και της ευρύτερης νομιμότητας αυτού.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του».

Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2012

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου