Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΗΔΙΚΑ Α.Ε. – ΟΠΑΔ : Συνεργασία Για την πορεία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της έξυπνης κάρτας ασφαλισμένου

Ο Δ/νων Σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βλάσης Σφυρόερας και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Μιχάλης Κούτρας παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 για την πορεία υλοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την εφαρμογή της έξυπνης κάρτας ασφαλισμένου (Smart Card). 

Ο κ. Σφυρόερας έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί ένα από τα λίγα έργα της τελευταίας διετίας το οποίο προχώρησε με ταχείς ρυθμούς και σχεδόν χωρίς καθόλου χρηματοδότηση. Τόνισε πως σε κανένα άλλο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παγκοσμίως δεν έχει σημειωθεί διείσδυση σε ποσοστό 92% του συνόλου των συνταγών που εκτελούνται ηλεκτρονικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνέχισε, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία τα οποία προκύπτουν από το σύστημα επιχειρησιακής ευφυΐας (Business Intelligence) που διαθέτει η ΗΔΙΚΑ επισημαίνοντας πως “το μέσο κόστος ανά συνταγή με το οποίο επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία έχει μειωθεί κατά 30% από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι σήμερα, 30 εκατ. ευρώ εξοικονομούνται το μήνα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που σημαίνει περιστολή της δαπάνης κατά 300 εκ περίπου το χρόνο, ενώ η εξοικονόμηση με την εισαγωγή της τιμής αναφοράς του φαρμάκου υπολογίζεται στα 14 εκ. ευρώ το μήνα”.

Πηγή. Health Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου