Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Υπολειτουργούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Τραγικές ελλείψεις που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές»

Τραγικές ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, κατήγγειλε, σήμερα, ο πρόεδρος τής Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Απόστολος Αρμαγανίδης.

Περίπου 30 άτομα καθημερινά, μόνο στην Αττική, αναζητούν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι «τυχεροί» είναι περίπου οι μισοί. Από τους υπόλοιπους, περίπου το 45% κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, ποσοστό που θα ήταν 23% εάν έβρισκαν τελικά θέση.

Ο κ. Αρμαγανίδης επεσήμανε ότι στη χώρα μας λειτουργούν 540 κλίνες εντατικής θεραπείας και 154 είναι κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Στις τελευταίες αναμένεται να προστεθούν ακόμη 40 έως 50 κλίνες, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου, όπως είπε, λήγουν οι συμβάσεις νοσηλευτών. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ΜΕΘ τού ιδιωτικού τομέα, πολλές από τις οποίες θα κλείσουν, λόγω των τεράστιων χρεών, που έχει ο ΕΟΠΥΥ.

Για «ραγδαία αποψίλωση των νοσοκομείων σε προσωπικό», κάνει λόγο ο πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημ. Βαρνάβας, σημειώνοντας ότι σε 8 μήνες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Αύγουστο 2012, το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 2.092 άτομα.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας, η προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ενώ «η υποτυπώδης χρηματοδότηση στραγγαλίζει Τμήματα, Εργαστήρια και ολόκληρα Νοσοκομεία».

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου