Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Με συνοπτικές διαδικασίες οι διαγωνισμοί για τον ανεφοδιασμό των νοσοκομείων

Επίσπευση των διαδικασιών ως προς τη διεξαγωγή των διαγωνισμών για τον ανεφοδιασμό των νοσοκομείων, ζήτησε στη χθεσινή σύσκεψη με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ.) ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στη σύσκεψη που είχε με την πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής, ο υπουργός ζήτησε να γίνει έλεγχος για τις καθυστερήσεις υλοποίησης των διαγωνισμών, ώστε να πραγματοποιείται ομαλά ο ανεφοδιασμός των νοσοκομείων.

Ο κ. Λυκουρέντζος έδωσε σαφείς κατευθύνσεις στα μέλη της Ε.Π.Υ, ώστε να επισπεύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του απαιτούμενου χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών για την προμήθεια των αναλωσίμων υλικών των νοσοκομείων από τους αναδόχους της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, καθώς και να αποφεύγονται προμήθειες με απευθείας ανάθεση, ώστε να μειωθεί δραστικά το κόστος σύμφωνα και με το Εθνικό Παρατηρητήριο Τιμών.

Προς την ίδια κατεύθυνση, αποφασίστηκε να αντιμετωπιστούν όλες οι περιπτώσεις εναρμονισμένων τακτικών οι οποίες παρεμποδίζουν τις πολιτικές μείωσης κόστους. Παράλληλα δόθηκε εντολή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διεξαγωγή ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού διαγωνισμών σε κεντρικό επίπεδο μέσω της Ε.Π.Υ.

Στην προσπάθεια της αυτή η Ε.Π.Υ. θα έχει σημαντική βοήθεια, όπως επεσήμανε ο υπουργός, από το Εθνικό Παρατηρητήριο Τιμών και το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ), τα οποία έχουν φτιάξει ένα ενιαίο μητρώο περιγραφής και προδιαγραφών των νοσοκομειακών υλικών.

Εμείς πάντως ας ελπίσουμε να δουλέψουν όλα ομαλά για να σταματήσουν οι ασθενείς να αγοράζουν από τα φαρμακεία μόνοι τους τα υλικά για να νοσηλευτούν!

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου