Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα θα υποβληθεί προς έγκριση τον Δεκέμβριο



Η έκθεση της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και θα υποβληθεί προς έγκριση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ θα είναι υποστηρικτικό στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης θα συνδέει την όποια πρόοδο με τη βιωσιμότητα του χρέους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα πέντε σενάρια που θα παρουσιάζονται στην έκθεση αναφορικά με την εξέλιξη του δημοσίου χρέους της Ελλάδος παραμένουν ακόμη υπό συζήτηση.

Στην έκθεση το κλιμάκιο στελεχών του ΔΝΤ αναμένεται να τονίζει πως η ανάδειξη κυβέρνησης συνεργασίας και η στήριξη των στόχων και των πολιτικών του προγράμματος από τα κόμματα αποτελούν σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Θεωρούν δε πως η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει αταλάντευτα το πρόγραμμα που ψηφίσθηκε, πράγμα το οποίο είναι και ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των υφισταμένων κινδύνων για τη χώρα.

Ακόμη θα αναφέρεται πως τα νέα μέτρα που ελήφθησαν θα συμβάλουν στην ανάταξη της καθυστέρησης στην υλοποίηση των μέτρων και θα υπογραμμίζεται πως οι προσπάθειες ανάταξης θα πρέπει να υποστηριχθούν με ταχεία εφαρμογή των συναφών φορολογικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Στο ίδιο πλαίσιο θα σημειώνεται πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιταχυνθούν για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα μέσω της βελτίωσης της παραγωγικότητας.

Πάγια θέση του ΔΝΤ είναι ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης μπορεί να αποφέρει επενδύσεις, ανάπτυξη και μείωση του χρέους. Στην έκθεση θα σημειώνεται πως πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα οι προπαρασκευαστικές εργασίες ώστε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να έχει τη δυνατότητα να επιτύχει το σύνολο των στόχων του προγράμματος (έσοδα 2,5 δισ. ευρώ το 2013).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου