Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι Γερμανοί ζητούν Έλληνες γιατρούς για τα νοσοκομεία τους


Τη δυνατότητα απόκτησης ιατρικής ειδικότητας στη Γερμανία, ανέλυσε σε περισσότερους από 100 νέους Έλληνες γιατρούς, η υφυπουργός Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάρλις Μπρέντεχορστ, στο πλαίσιο Διημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη, 14 νοσοκομεία του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας, τους παρέχουν τη δυνατότητα απόκτησης ειδίκευσης σε κάποια από τις 1000 κενές θέσεις που διαθέτουν.

«Στο κρατίδιο μας υπάρχουν ήδη 2000 Έλληνες γιατροί οι οποίοι εργάζονται Επιπλέον, επειδή ζουν εκεί Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, υπάρχει μία πολύ καλή κοινωνική ένταξη και αποδοχή. Θεωρώ ότι και μελλοντικά όποιος θελήσει να αναζητήσει σε αυτό το ομόσπονδο κρατίδιο τη δυνατότητα να κάνει ιατρική ειδίκευση θα συναντήσει ένα πολύ καλό περιβάλλον» επισήμανε στο ΑΜΠΕ η κ. Μπρέντεχορστ.

«Από τη μία υπάρχουν πολύ καλά εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι γιατροί στην Ελλάδα και από την άλλη πλευρά η Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία αυτή τη στιγμή αναζητά 1000 γιατρούς για θέσεις ειδικευόμενων. Στόχος μας δεν είναι να αντλήσουμε τους νέους γιατρούς, έτσι ώστε οπωσδήποτε να εδραιώσουν εκεί την μελλοντική τους εργασία. Το σκεπτικό είναι να επιστρέψουν μετά την ειδικότητά τους στην Ελλάδα και να μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στη πατρίδα τους. Αυτό προάγει πάρα πολύ και την κινητικότητα εντός της ΕΕ. Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα βαθύ ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο συνδέει αλληλέγγυα δύο λαούς με μελλοντική προοπτική συνεργασίας» πρόσθεσε η Γερμανίδα υφυπουργός Υγείας.

ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου