Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Τρόικα-μνημόνιο-Υγεία


ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΆΡΑ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ


ΘΕΜΑ: ΤΡΟΪΚΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΥΓΕΙΑ

Κύριοι Υπουργοί,

Χθες, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, σε δημοσίευμα ειδησεογραφικού μέσου (newsbomb.gr) αποκαλύφθηκε το ακριβές κείμενο το οποίο η τρόικα ζήτησε εκβιαστικά να ενταχθεί στο μνημόνιο σχετικά με το νέο σύστημα συνταγογράφησης.

Συγκεκριμένα, η τρόικα έχει εντάξει τους ακόλουθους όρους (ακριβής μετάφραση από το αγγλικό κείμενο): 

«Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό για τους γιατρούς να συνταγογραφούν το διεθνές όνομα δραστικής ουσίας και όχι επώνυμο φάρμακο.

Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτική η αντικατάσταση του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με το φθηνότερο προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας στην κατηγορία αναφοράς από τα φαρμακεία (υποχρεωτική «αντικατάσταση γενοσήμου»)».

Καθίσταται σαφές ότι η τρόικα εξαρτά την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα από την πλήρη και άνευ όρων υιοθέτηση των επιταγών της σε σχέση με την αλλαγή του συστήματος συνταγογράφησης και την υιοθέτηση της συνταγογράφησης με βάσει αποκλειστικά και μόνο τη δραστική ουσία και χωρίς καν την αναφορά επωνυμίας φαρμάκου. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι οι συντάκτες του κειμένου έχουν επιλέξει να υπογραμμίσουν τις λέξεις ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ (bold) ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για την πίεση προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Υγεία στην Ελλάδα (γιατροί, φαρμακοποιοί), σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες που εξυπηρετώ κοινοβουλευτικά (και γενικά σε όλη τη χώρα), αλλά και εταιρίες παρασκευής ή εισαγωγείς φαρμάκων, όπως με έχουν ενημερώσει, είναι αντίθετοι με το σύστημα που εκβιαστικά επιβάλει η τρόικα και υπογραμμίζουν τις καταστροφικές του συνέπειες. 

Κατόπιν τούτου, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Μέχρι πού έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση στις συγκεκριμένες απαιτήσεις της τρόικας στον τομέα της Υγείας, που βρίσκουν αντίθετους όλους τους εμπλεκομένους με την Υγεία, οι οποίοι μάλιστα προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρουν;

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

Παρακαλούμε να καταθέσετε το πλήρες κείμενο του μνημονίου που αφορά στις αλλαγές που απαιτούνται στον κρίσιμο κλάδο της Υγείας, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

* Στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα newsbomb.gr, με ημερομηνία 31.10.2012, οι συνεργάτες σας μπορούν να βρουν και να σας εκτυπώσουν τα σχετικά αποσπάσματα όπως δημοσιεύθηκαν στην αγγλική γλώσσα.


Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου