Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Η... "παραμετροποίηση των ΚΜΕΣ" και άλλα τινά!


Χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο και χωρίς αυτεπίγνωση παραπέει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιδίως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, σχετικά με το παρόν και το μέλλον του υπερχρεωμένου και πολύπαθου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)...

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι ασφαλισμένοι όλης της χώρας την έχουν πολύ άσχημα, εάν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος γνώριζε εξ αρχής το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του Μάριου Σαλμά για την... ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ και συναίνεσε.

To ygeia360.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι, με βάση ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της αντιπροσωπείας της τρόικας στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου, ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ να αναλάβει πλήρως τον οικονομικό έλεγχο των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, στο οποίο θα "περάσουν" όλες οι υπηρεσίες Υγείας του Οργανισμού, με στόχο ο ΕΟΠΥΥ να έχει στην αποστολή του μόνον την αρμοδιότητα για τους προϋπολογισμούς και τις δαπάνες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, καθώς και την αρμοδιότητα για τις πληρωμές προς τους παρόχους και τους προμηθευτές του συστήματος.

Πέραν από έναν ακατάσχετο κατάλογο περί... "παραμετροποίησης των ΚΜΕΣ κ.λπ.", ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου... από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1 δισ. ευρώ προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και να μεταφερθούν στον Οργανισμό τα περιουσιακά στοιχεία των κλάδων Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων οι οποίοι έχουν ενοποιηθεί στον ΕΟΠΥΥ!

Στο ακροατήριο των ακατανόητων ανακοινώσεων Σαλμά ήταν και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος άκουγε εμβρόντητος για τις... "παραμετροποιήσεις των ΚΜΕΣ", ενώ ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος έδειξε ότι δεν έχει κατανοήσει ακόμη σε ποια θέση έχει τοποθετηθεί...

Β.Β.
Ygeia360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου