Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Δεν θα χρειαστεί το ένα ευρώ ανά συνταγή, εκτιμά ο υπουργός Υγείας


«Θα επιτευχθούν οι στόχοι ως το 2014»

O υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αθήνα: Τη βεβαιότητά του ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η ρύθμιση που αφορά το έτος 2014 για καταβολή ενός ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, διότι μέχρι τότε θα έχουν επιτευχθεί οι στόχοι εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο κ. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε «μέγα ψεύδος» τη φημολογία αυτή των ημερών, εξηγώντας πως «η διάταξη αυτή, όπως αναφέρεται ρητά και στο πολυνομοσχέδιο, αφορά το έτος 2014 και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι το τέλος του 2013 δεν θα έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι του Προγράμματος Υγείας και πάντως μόνο με υπουργική απόφαση».

Εμφανίστηκε, ωστόσο, βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής διάταξης και δεν θα ενεργοποιηθεί η ρύθμιση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, καθώς θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το 2014.

Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι κύριος άξονας της πολιτικής του υπουργείου Υγείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία του, λόγος για τον οποίο πριν καν δοθεί η δόση δόθηκαν ήδη 90 εκ. ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι δράσεις του ΕΟΠΥΥ θα επικεντρωθούν τόσο στην εξυγίανση της οικονομικής λειτουργίας και των ελεγκτικών μηχανισμών του Οργανισμού όσο και στην ανάπτυξη επιθετικής πολιτικής διαπραγμάτευσης τιμών και εξασφάλισης εκπτώσεων από προμηθευτές και συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Τόνισε, επίσης, ότι η κορωνίδα της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας δεν είναι η περιστολή της δαπάνης, αλλά η αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα επιτευχθεί με την αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας. Προς την κατεύθυνση αυτή προανήγγειλε την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού.

Ο υπουργός Υγείας, ξεκίνησε την ομιλία του στρέφοντας τα βέλη του προς τις πτέρυγες της Βουλής «που επιχειρούν να καλύψουν την ένδεια επιχειρημάτων και το έλλειμμα προτάσεων με ύβρεις και απειλές πρωτοφανείς για τον κοινοβουλευτισμό».

Ο κ. Λυκουρέντζος κάλεσε όλους να αντιληφθούν ότι το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρώπη και το ευρώ και τόνισε πως οι εταίροι μας στην ΕΕ πρέπει να καταλάβουν πως ο ελληνικός λαός με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια αντιμετωπίζει τη δίνη της κρίσης, αγωνίζεται και ελπίζει σε μια αισιόδοξη προοπτική.

«Αν από οποιαδήποτε πλευρά επιχειρηθεί το λάθος να προσβληθεί η ελπίδα, η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού τότε θα έχουν προσφερθεί κακές υπηρεσίες προς την Ελλάδα και την Ευρώπη και θα έχουν εξυπηρετηθεί αυτό που όλοι θέλουμε να περιορίσουμε: οι ακραίες συμπεριφορές και οι πρακτικές και θα αναπτυχθεί αντευρωπαϊσμός» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου