Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Καταγγελία-μηνυτήρια αναφορά κατά μελών του Δ.Σ. του ΠΓΝΠ

Η Ε.Ι.Ν.Α. ζητά την διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών για την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και την περαιτέρω δίωξη των όποιων υπευθύνων. 

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας κατέθεσε χθες, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, επώνυμη Καταγγελία-Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών κατά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Η καταγγελία αυτή στρέφεται κατά των μελών του Δ.Σ που υπερψήφισαν την απόφαση για την κατάργηση ή σε άλλες περιπτώσεις την δραματική μείωση των εφημεριών κλινικών και εργαστηρίων με αποτέλεσμα να μένουν τμήματα του νοσοκομείου χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς (παρά την ύπαρξη χειρουργημένων νοσηλευομένων ασθενών) ή να καταργούνται σημαντικές λειτουργίες τμημάτων που προσφέρουν μοναδικές για την περιφέρεια της 6ης Υ.Πε. υπηρεσίες όπως θεραπείες καρκίνου αλλά και επείγουσες εξετάσεις για τις οποίες το πλησιέστερο κέντρο διακομιδής είναι η Αθήνα.

Στη παραπάνω αναφερόμενη Καταγγελία-Μηνυτήρια Αναφορά, η Ε.Ι.Ν.Α. ζητεί την διερεύνηση των όποιων ποινικών ευθυνών για την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και την περαιτέρω δίωξη των όποιων υπευθύνων για την κατάσταση αυτή.

PATRASTIME.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου