Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΣΙΠΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Προς Αθήνα, 14/11/2012 

Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζο Αρ. Πρωτ. : 83 

Θέμα : Αίτημα για συνάντηση 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Έχουν παρέλθει δύο εβδομάδες, από το ραντεβού που είχαμε κλείσει μέσω του συντονιστικού οργάνου Α βάθμιας και Β βάθμιας περίθαλψης με τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά, το οποίο ακύρωσε τηλεφωνικά το βράδυ της προηγούμενης της συνάντησης ημέρας, με υπόσχεση για ορισμό νέας ημερομηνίας συνάντησης που ουδέποτε ορίστηκε. 

Επειδή τα προβλήματα πληρωμής των οφειλομένων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και όχι μόνο ,οξύνονται και επειδή από τα νούμερα που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του οργανισμού δείχνουν ότι υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής ενός τριμήνου ακόμη τουλάχιστον και επειδή όλα δείχνουν ότι χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των απαιτήσεων μας και ενόψει του Δεκεμβρίου με τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις κινδυνεύουμε άμεσα από οικονομική ασφυξία και αφού ο Αν. Υπουργός δεν σκοπεύει να ανταποκριθεί στο αυτονόητα επείγον αίτημα μας, ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, ώστε με την μεταξύ μας διαβούλευση και συνεννόηση να δρομολογήσουμε λύσεις στο ανωτέρω ζήτημα, που σήμερα είναι στην κυριολεξία ζωτικής σημασίας για όλες τις ιδιωτικές μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα για τα διαγνωστικά εργαστήρια και διαγνωστικά πολυϊατρεία. 

Εξάλλου η αιφνιδιαστική εξαγγελία από πλευράς Υπουργείου, της πρόθεσης σας να τροποποιήσετε τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας ( Ε.Κ.Π.Υ.) του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και η εξαγγελθείσα παράλληλη ασφαλιστική τιμολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων που προβλέπουν εξοντωτικές μειώσεις επί των ήδη υποβαθμισμένων τιμών τους, επιθυμούμε να έρθουμε και είμαστε έτοιμοι να διαβουλευτούμε με το επιτελείο σας, καταθέτοντας προτάσεις ρεαλιστικές που θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στη λήψη των καταλληλότερων και ωφελιμότερων αποφάσεων, για την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, τον εξορθολογισμό των δαπανών του και την εξυγίανση του. 

Τέλος, έχουμε να σας προτείνουμε σχέδιο αύξησης της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από πηγές που αυξάνουν την νοσηρότητα του πληθυσμού και που θα πρέπει να υποχρεωθούν να συμβάλλουν στην χρηματοδότησή του. 

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας 

Λ. Αναγνώστου            Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου