Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δηλώσεις Κρεμαστινού για το θέμα του ΕΟΠΥΥ

Στη συνάντηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προχθές 28 Νοεμβρίου παρέστη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κρεμαστινός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Όπως υποστήριξα και ενώπιον των Υπουργών Υγείας κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μάριου Σαλμά κατά τη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο προ ημερών, στην οποία κλήθηκα να συμμετάσχω, το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ δεν είναι μόνο θέμα των φαρμακοποιών αλλά και όλων των γιατρών, όλων των διαγνωστικών κέντρων, όλων των ιδιωτικών κλινικών, αλλά και όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, που περιμένουν χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ. Κατά συνέπεια είναι πρόβλημα του συστήματος υγείας, άρα πρόβλημα όλου του ελληνικού λαού. 

Πιστεύω ότι η εθνική άμυνα και η υγεία πρέπει να χρηματοδοτούνται κατευθείαν από τον προϋπολογισμό του κράτους, ιδιαίτερα δε η υγεία όταν οι εισφορές από τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι επαρκείς. Την άποψή μου αυτή κοινοποίησα στους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι και την αποδέχθηκαν, γι’ αυτό και παρευρίσκομαι σήμερα εδώ στη συνάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον κ. Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Κουβέλης μάλιστα με ενημέρωσε ότι το πρωί ήδη ετέθη το θέμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να εκλείψουν τα σημερινά προβλήματα. 

Είμαι λοιπόν ιδιαίτερα ευτυχής για την απόφαση αυτή, με την υλοποίηση της οποίας, δεν θα βλέπουμε πλέον την εικόνα του κόσμου να εκλιπαρεί για τα φάρμακά του, ενώ τα νοσοκομεία θα μπορούν να πληρώνουν χωρίς καθυστέρηση τους προμηθευτές τους, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα».

RODIAKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου