Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πλαφόν και στα αναλώσιμα ασθενών! Πως θα αποζημιώνονται

Σε νέες περικοπές για ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις προχωρά και πάλι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αφού πλέον θα αποζημιώνονται με το σταγονόμετρο και τα αναλώσιμα. Δείτε το νέο πλαφόν και τις τιμές.

Λιγότερα από ότι είχαν υπολογίσει θα παίρνουν τελικά οι διαβητικοί καθώς και άλλοι ασθενείς για τα αναλώσιμα τους και τα προϊόντα ειδικής διατροφής μετά από σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ. Για άλλη μια φορά οι ασθενείς πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους για την Υγείας τους, με αποτέλεσμα το κόστος ζωής τους να εκτοξεύεται.

Με βάση τις «Οδηγίες για απόδοση δαπάνης αγοράς σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμου διαβητολογικού υλικού» του ΕΟΠΥΥ θα αποδίδεται η δαπάνη στους ασφαλισμένους του Οργανισμού μόνο όσων ανήκουν στην κατηγορία των διαιτητικών τροφίμων για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (FSMP), όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στην Υπηρεσία μας από τον ΕΟΦ.

Επίσης ορίζεται ανώτατη τιμή αποζημίωσης για μηνιαία θεραπεία των ασθενών ύψους έως 400,00 Ευρώ πλέον ΦΠΑ, ανάλογα με τη γνωμάτευση του ιατρού που θα αναγράφει το είδος των σκευασμάτων (FSMP) και την ποσότητά τους που θα καλύπτει τη θεραπεία μηνός.
Μεμονωμένες περιπτώσεις ασφαλισμένων για τις οποίες απαιτείται πρόσθετη δαπάνη θα εξετάζονται από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων μέχρι τη συγκρότηση των Ειδικών Υγειονομικών Επιτροπών του ΕΟΠΥΥ.

Για οποιαδήποτε προιόν το οποίο ανήκει στην παραπάνω κατηγορία των FSMP σκευασμάτων και δεν αναφέρεται στην επισυναφθείσα λίστα, θα πρέπει η προμηθεύτρια εταιρεία που το διακινεί να προσκομίζει στη Διεύθυνση Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ επίσημο αποδεικτικό έγγραφο από τον ΕΟΦ (ακριβές αντίγραφο ή ακριβές φωτοαντίγραφο), το οποίο να τεκμηριώνει την ένταξη του εν
λόγω είδους στα FSMP προϊόντα.

Επίσης έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, αποφασίστηκε ομόφωνα η θέσπιση ανώτατης τιμής αποζημίωσης αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού, όπως αυτή αναγράφεται για κάθε είδος ξεχωριστά.

Ειδικότερα:

ΕΙΔΟΣ ΤΙΜΗ ΣΕ €

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ 25 STRIPS 17,22

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ 50 STRIPS 33

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ 100 STRIPS 57,4

ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ 50 ΤΕΜ 6,25

ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ 100 ΤΕΜ 9,37

ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ 200 ΤΕΜ 20,31

ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ/ΤΕΜ 0,17

ΒΕΛΟΝΕΣ ΦΥΣΙΓΓΟΣΥΡΙΓΓΩΝ / ΤΕΜ 0,17

ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΑΠΛΕΣ/ ΤΕΜ 0,2


IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου